Cannelés van chocolade met karamel en pinda’s voor Pasen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
PORTIES
+10 +10
Cannelés van chocolade met karamel en pinda’s voor Pasen
Deze cannelé van paaschocolade is geïnspireerd op een favoriet uit uw jeugd en geeft een nieuwe, speelse draai aan een volwassen paasei. Deze chocoladecannelé met chocolademousse is het lekkerst met een royale scheut karamel en een handje geroosterde pinda’s.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CHOCOLADE-OMHULSELS
  • 200 g 70% pure chocolade
VOOR DE CHOCOLADEMOUSSE
  • 200 g 70% pure chocolade
  • 4 eiwitten
  • 2 eidooiers
  • 20 g suiker
  • 120 g volle melk
VOOR DE KARAMEL
  • 100 g suiker
  • 80 g slagroom met een vetgehalte van 30%
  • 1 snufje fleur de sel
  • 30 g geroosterde pinda’s
VOOR DE TOPPING
  • Karamel en geroosterde pinda’s
  • Bereidingswijze

  • 1
    Vet de cups van de Cannelé-bakvorm licht in met boter.
  • 2
    Voor de mousse:
  • 3
    Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de eiwitten en de suiker met een garde en vermeng ze met de gesmolten chocolade tot een mousse. Spuit met een spuitzak de mousse in de Cannelé-bakvorm van Le Creuset. In elke cup kan een ijsstokje worden geplaatst om de cannelés er makkelijk uit te halen. Laat een hele nacht opstijven in de vriezer.
  • 4
    Haal de bakvorm uit de vriezer en laat deze op kamertemperatuur komen. Haal de cannelés uit de bakvorm. Smelt de pure chocolade in een warmwaterbad. Doop de cannelés in de chocolade en zet ze terug in de bakvorm. Zet ze voor 1 uur in de koelkast.
  • 5
    Voor de karamel:
  • 6
    Kook de suiker in een steelpannetje tot hij droog is en warm de room op in een andere pan. Voeg zodra de suiker amberkleurig is de room direct van het vuur af toe en vermeng ze. Voeg een snufje fleur de sel toe en laat het mengsel afkoelen.
  • 7
    Samenvoeging:
  • 8
    Haal de bakvorm uit de koelkast. Schenk 15 g vloeibare karamel in het hart van de cannelé en garneer met karamel en geroosterde noten.