Stevige tomatensoep met gepocheerde vis en limoen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Stevige tomatensoep met gepocheerde vis en limoen
Deze pittige soep bevat een flinke dosis smaak van de tomaat en limoenen. Doe het in kommen en serveer met geroosterde tortilla’s.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Olijfolie, om te besprenkelen
  • 3 sjalotten of kleine rode uien, geschild en in vieren gesneden
  • 5 ml chilipasta
  • 70 g tomatenpuree
  • 10-15 g gerookte paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 2x 400 g cherrytomaatjes uit blik
  • 1 liter kippenbouillon
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 6 x 100 g heek (zonder huid) of andere geschikte witvis
  • Sap en geraspte schil van 2 limoenen, plus extra om te serveren
  • Verse koriander, om te serveren
  • Geroosterde tortilla wraps
  • Bereidingswijze

  • 1
    " Verwarm een Le Creuset Ronde Signature Braadpan met olijfolie op een matig vuur. Fruit de sjalotten tot ze goudbruin zijn. Voeg de chilipasta en het paprikapoeder toe en bak tot deze geurig zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomaten in blik en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten sudderen. Breng op smaak.
  • 2
    Kruid de heekporties en laat ze voorzichtig in de sudderende soep vallen. Kook 5 minuten totdat de vis net gaar is. Zet het vuur uit, breng op smaak en maak de soep af met het sap en de geraspte limoenen. Serveer onmiddellijk in Le Creuset Ontbijtkommen met geroosterde tortilla wraps en koriander.