Geroosterde gemarineerde paprika op knoflooktoast

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Geroosterde gemarineerde paprika op knoflooktoast
Deze geroosterde gemarineerde paprika's maakt u makkelijk met slechts een paar ingrediënten en snel dichtschroeien op de grill. Heerlijk op toast met knoflook.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 4 – 5 middelgrote paprika's (rood, oranje of geel)
  • 10 g platte peterselie, gehakt
  • 6 witte ansjovis, gehakt
  • Olijfolie, om te besprenkelen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • Verse basilicumbladeren, om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Snijd de paprika's in vier stukken en schraap de zaden eruit. Braad de paprika's aan tot ze mals zijn op de Le Creuset Vierkante Grillit van 26 cm voor extra smaak. Plaats de paprika's onmiddellijk in een kom met de peterselie, ansjovis en een scheutje olijfolie en kruiden. Proef voordat u gaat kruiden omdat de ansjovis van nature erg zout is.
  • 2
    Snijd ondertussen het zuurdesembrood en besprenkel met olijfolie. Wrijf de knoflookteen over beide kanten van de sneetjes brood. Verwarm de grill tot deze heet is en grill elke snee aan beide kanten tot er grillstrepen verschijnen. Serveer warm met de gemarineerde paprika's als voorgerecht. Serveer met verse basilicumblaadjes.
 
Cook’s Tip:
Any leftover marinated peppers can be stored in jar covered with olive oil and stored in the fridge for up to 1 week.
 
 
Le Creuset