Frisse salade van geroosterde Romaine sla en avocado, met dressing van crème fraîche

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Frisse salade van geroosterde Romaine sla en avocado, met dressing van crème fraîche
Geroosterde Romaine sla, ook wel bindsla, is de ster van deze frisse, knapperige salade. Besprenkel met de dressing van crème fraîche en maak af met gebakken chorizo voor een pittige touch.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Olijfolie
  • 4 avocado's gehalveerd zonder schil
  • 4 kroppen Romaine sla of bindsla, gehalveerd
  • 125 ml crème fraîche
  • Sap en geraspte schil van 1 citroen
  • Zout en zwarte peper
  • Knapperige croutons en gebakken chorizo om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm een Le Creuset 32 cm Tradition Rechthoekige Grill met een scheutje olijflolie op een middelhoog vuur. Besrprenkel de avocado's en de sla met olijfolie en grill deze in porties, enkel aan de gesneden zijde tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
  • 2
    Doe de crème fraîche in een kom en klop het citroensap, de geraspte schil en de kruiden erdoorheen. Maak de dressing vloeibaarder met een scheutje koud water.
  • 3
    Leg de kroppen sla en avocado's in Le Creuset pastakommen en besprenkel met de dressing. Serveer onmiddellijk met knapperige croutons en optioneel de gebakken pittige chorizo.