INGREDIЁNTEN
- Kaas
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
Voor de cranberry-vulling:
- 1 cup bevroren cranberries
- 1 tl verse tijmbladeren
- 2 el bruine suiker
- 1 tl geraspte sinaasappelschil
- Spatwater
Voor het deeg:
- 2 vellen bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei, geklopt
- 100 g camembert, in kleine blokjes gesneden
- Rozemarijn om te garneren
-
Bereidingswijze
-
1Meng de cranberry's, tijm, bruine suiker, water en sinaasappelschil in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Kook 5-7 minuten tot de cranberry's zachter worden en het mengsel iets dikker wordt. Zet apart om te laten afkoelen.
-
2Verwarm de oven voor op 200°C/400°F/Gasstand 6
-
3Rol het bladerdeeg uit op een licht gebloemd oppervlak en snijd in stervormen met behulp van een middelgrote stervormige koekjessnijder. Plaats de gebakssterren op een beklede bakplaat en laat ze 30 minuten afkoelen. Bestrijk elke ster met het geklopte ei. Leg een stukje Camembert op elke ster en bak in een voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, tot het goudbruin en gepoft is.
-
4Zodra het gebakken is, plaats het op een serveerschaal en bedek elke ster met de cranberrysaus en garneer met goudbestrooide rozemarijn. Geniet er warm van, als feestelijke voorgerecht of snack.