INGREDIЁNTEN
- Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
Voor de Ham:
- 1,8 kg gerookte achterham
- 6x 330 ml flessen droge cider (of niet-alcoholische droge cider)
- 2 kaneelstokjes
- 4-sterren anijs
- 2 takjes tijm
- 6 zwarte peperkorrels
- ½ knoflookbol, teentjes gescheiden en geplet
- 3 sjalotten, gehalveerd
Voor het glazuur:
- 6 el honing
- 2 el boter
- 2 el volkoren mosterd
- 2 el appelciderazijn
- Een paar takjes tijm
- Kruidnagels om te garneren
- Verse rozemarijn-, tijm- en laurierbladeren om te garneren
Serveersuggestie:
- Serveer met geroosterde aardappelen, wortels en pastinaak.
-
Bereidingswijze
-
1Om de Gammon te maken: plaats de ham in de Le Creuset Signature Noël braadpan in tijm en bedek met de cider. Voeg de kaneelstokjes, steranijs, tijm, zwarte peperkorrels, knoflook en sjalotten toe. Laat zachtjes sudderen en kook gedurende 1 uur en 45 minuten, indien nodig bijvullen met water. Zorg ervoor dat de cider niet kookt, omdat dit zal leiden tot taaie ham. Plaats het deksel tijdens het sudderen. Laat de ham na het koken 's nachts afkoelen in de stroperige vloeistof om vocht en smaak vast te houden.
-
2Om de glazuur te bereiden: smelt de boter op laag vuur in een kleine steelpan. Roer de honing, mosterd, appelciderazijn en tijm erdoor. Kook gedurende 1-2 minuten tot ze gemeng zijn.
-
3Verwijder de ham uit de stroperige vloeistof en dep droog. Gooi de stroperige vloeistof weg.
-
4Verwarm de grill voor op middelhoog. Smeer het vet in een diamantpatroon en borstel royaal met het glazuur. Bedek het hamoppervlak met kruidnagels. Grill 10-15 minuten, bak met extra glazuur, tot het gekarameliseerd en goudkleurig is. Snijd en serveer warm met geroosterde aardappelen, wortels en pastinaak.