Gekruide cider- en honingham

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
6-8 6-8
Gekruide cider- en honingham
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de Ham:
  • 1,8 kg gerookte achterham
  • 6x 330 ml flessen droge cider (of niet-alcoholische droge cider)
  • 2 kaneelstokjes
  • 4-sterren anijs
  • 2 takjes tijm
  • 6 zwarte peperkorrels
  • ½ knoflookbol, teentjes gescheiden en geplet
  • 3 sjalotten, gehalveerd
Voor het glazuur:
  • 6 el honing
  • 2 el boter
  • 2 el volkoren mosterd
  • 2 el appelciderazijn
  • Een paar takjes tijm
  • Kruidnagels om te garneren
  • Verse rozemarijn-, tijm- en laurierbladeren om te garneren
Serveersuggestie:
  • Serveer met geroosterde aardappelen, wortels en pastinaak.
  • Bereidingswijze

  • 1
    Om de Gammon te maken: plaats de ham in de Le Creuset Signature Noël braadpan in tijm en bedek met de cider. Voeg de kaneelstokjes, steranijs, tijm, zwarte peperkorrels, knoflook en sjalotten toe. Laat zachtjes sudderen en kook gedurende 1 uur en 45 minuten, indien nodig bijvullen met water. Zorg ervoor dat de cider niet kookt, omdat dit zal leiden tot taaie ham. Plaats het deksel tijdens het sudderen. Laat de ham na het koken 's nachts afkoelen in de stroperige vloeistof om vocht en smaak vast te houden.
  • 2
    Om de glazuur te bereiden: smelt de boter op laag vuur in een kleine steelpan. Roer de honing, mosterd, appelciderazijn en tijm erdoor. Kook gedurende 1-2 minuten tot ze gemeng zijn.
  • 3
    Verwijder de ham uit de stroperige vloeistof en dep droog. Gooi de stroperige vloeistof weg.
  • 4
    Verwarm de grill voor op middelhoog. Smeer het vet in een diamantpatroon en borstel royaal met het glazuur. Bedek het hamoppervlak met kruidnagels. Grill 10-15 minuten, bak met extra glazuur, tot het gekarameliseerd en goudkleurig is. Snijd en serveer warm met geroosterde aardappelen, wortels en pastinaak.