Rode ui en geroosterde knoflookchutney

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Rode ui en geroosterde knoflookchutney
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 8 grote rode uien, gehalveerd, geschild en dun gesneden
  • 2 hele knoflookbollen
  • 150 gram muscovadosuiker
  • 100 gram lichtbruine suiker
  • 2 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 150 gram balsamicoazijn
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C/350°F/Gasstand 4.
  • 2
    Snijd de rode uien dun en leg ze opzij. Wikkel de hele knoflookbol in folie en braad hem 30-35 minuten tot hij zacht is. Knijp na het afkoelen de geroosterde knoflookteentjes eruit en meng ze tot een pasta.
  • 3
    Voeg de gesneden rode uien, muscovadosuiker, lichtbruine suiker, zout, zwarte peper en balsamicoazijn toe in een grote, Essential Non-Stick Ceramic sauspan van Le Creuset. Sudder gedurende 10-15 minuten op laag vuur en roer af en toe totdat de uien zacht en gekarameliseerd zijn. Roer de gepureerde geroosterde knoflook erdoor en kook nog eens 10 minuten, zodat de smaken zichkunnen vermengen.
  • 4
    Laat de chutney iets afkoelen voordat je deze overbrengt naar een gesteriliseerde pot. Maximaal twee weken in de koelkast bewaren. Serveer met rijpe cheddar, brie, camembert of blauwe kaas en een keuze uit crackers.