INGREDIЁNTEN
- Bloem
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 140 g boekweitmeel
- 170 g bloem
- 55 g lichtbruine suiker
- 1⁄4 tl gemengde kruiden
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- ½ tl zout
- 400 gram karnemelk
- 85 g honing
- 2 el melasse
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram zonnebloempitten
- 100 gram gedroogde cranberries
- 200 gram gemengde noten (amandelen, cashewnoten, pistachenoten, hazelnoten)
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C/350°F/Gasstand 4.
-
2Vet een Le Creuset 30 cm cakevorm in. Klop in een grote kom boekweitmeel, gewone bloem, suiker, gemengde kruiden, bakpoeder, baking soda en zout samen. Voeg de karnemelk, honing en melasse toe en meng door elkaar.
-
3Voeg de pompoenzaden, zonnebloemzaden, gedroogde cranberries en gemengde noten toe. Giet het beslag in het geprepareerde vorm en bak 1 uur of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Als het brood te donker wordt, dek het dan af met aluminiumfolie. Haal uit de vorm en laat het volledig afkoelen. Wikkel het gekoelde brood en koel het 's nachts in.
-
4Verwarm de oven de volgende dag voor op 150°C/350°F. Bedek twee bakplaten met bakpapier. Snijd het brood in dunne sneetjes met een gekarteld broodmes. Leg de sneetjes op de bereide bakplaten en bak ze 20 minuten. Draai de sneetjes om en bak ze nog 20 minuten tot ze knapperig zijn.
-
5Laat de crackers volledig afkoelen voordat je ze serveert. Creëer een prachtig plank met uw zelfgemaakte crackers op de Le Creuset Acacia-houten snijplank. Geniet van deze crackers met kaas, beleg of gewoon zo!