Voor het eerste gebruik
Veel plezier met het uitpakken van je nieuwe aankoop! (En zorg ervoor dat je de etiketten en de verpakking verwijdert.)
Was jouw Le Creuset-product met warm water en afwasmiddel, en spoel en droog vervolgens goed af.
Koken
Bescherm jezelf - gebruik altijd ovenhandschoenen bij het hanteren van warme voorwerpen.
Wij adviseren om siliconen keukengerei van Le Creuset of houten/hittebestendig plastic keukengerei te gebruiken. Metalen keukengerei kan met zorg worden gebruikt, maar mag niet hardhandig worden gebruikt of over het kookoppervlak worden geschraapt aangezien dit schade kan veroorzaken.
Schoonmaken
Wacht tot je product is afgekoeld voordat je het reinigt.
Veeg eventuele restjes van de bodem en randen van het product. In geval van aangebakken voedsel, vul het product dan met warm water en afwasmiddel en laat het 15 tot 20 minuten weken voordat je het product op de gebruikelijke manier reinigt.
Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of metalen, agressief schurende of stugge reinigingsdoekjes of borstels op de oppervlakken.
Droog het product na het wassen goed af en bewaar het op een droge plaats.
Gebruik
Gebruik nooit in magnetrons omdat gietijzeren producten van metaal zijn en de magnetron en de elektrische bedrading beschadigen.
Om het risico op persoonlijk letsel en productschade te verminderen, moeten vlammen worden beperkt tot het basisgebied en mogen ze zich nooit uitstrekken rond de zijwanden van het product. Vlammen boven de zijwanden kunnen ook leiden tot brandwonden bij personen in de buurt van de vlammen en tot schade aan voorwerpen in de buurt van de vlam.
Voor houtskool of houtgestookte buiten of barbecue grill: leg het product altijd op een rek en nooit in direct contact met de kolen. Laat een minimale afstand van 5 cm of 2 inch tussen het rek en de kolen.