Koken & onderhouden

Verschillen tussen zandkleurig en mat zwart email

Image without a name
 
U hebt misschien gemerkt dat Le Creuset twee verschillende opties heeft als het gaat om de binnenkant van ons geëmailleerde gietijzeren kookgerei en we krijgen vaak de vraag wat de verschillen zijn tussen de twee. Ons lichte zandkleurige email aan de binnenkant is te vinden in de meeste van onze gietijzeren producten. Sommige gietijzeren producten hebben een binnenkant van matzwart email. Beide zijn gemaakt van email, maar ze hebben elk een specifieke functie en gebruik. Lees verder om meer te weten te komen over de overeenkomsten en verschillen.

Alles over ons lichte zandkleurige email

Licht zandkleurig email aan de binnenkantis te vinden in onze iconische Signature gietijzeren braadpannen en het grootste deel van ons andere geëmailleerd gietijzeren kookgerei. De glanzende zandkleurige afwerking is in feite een laag van email – een soort glas. Het belangrijkste is dat de laag verschillende doeleinden dient en niet vooraf hoeft te worden ingevet en ingebrand, waardoor ons geëmailleerde gietijzeren kookgerei eenvoudig te onderhouden is.
 
Het lichte zandkleurige email zorgt voor een betere controle van het kookproces en is zeer geschikt voor vochtige kookmethoden. U kunt de bruine stukjes (ook wel bekend als fond) gemakkelijk zien op de bodem van het kookoppervlak en opletten, zodat ze niet verbranden. De gladde, bijna glanzende afwerking van het zandkleurige email zorgt er ook voor dat voedsel minder snel blijft plakken voor een probleemloze reiniging.
 
Een van de vele voordelen van het gebruik van een laag van email is dat glas inert is, wat betekent dat het geen geuren of smaken van uw voedsel absorbeert. Het is ook geweldig voor het bewaren van restjes en reageert niet met zure voedingsmiddelen zoals tomaten en citrus, zoals bij ruw gietijzer wel het geval is. Maakt u zich geen zorgen als u merkt dat het zandkleurige email tijdens het kookproces bevlekt raakt! Deze vlekken zijn niet permanent en kunnen worden verwijderd met behulp van onze ecologische pannenreiniger en - beschermer voor geëmailleerd gietijzer of zelfs met gemakkelijk verkrijgbaar zuiveringszout.
Image without a name
 

Perfectie met één pan

Gebruik ons kookgerei met een binnenkant van zandkleurig email voor een breed scala aan overheerlijke gerechten.
 

Alles over onze pannen met Matzwart Email aan de binnenkant.

Matzwart email komt vooral voor aan de binnenkant van onze Signature Skillets, Koekenpannen en geliefde Grills. Met zijn matzwarte afwerking aan de binnenzijde denken veel mensen dat dit oppervlak ruw gietijzer is. Dit is echter niet het geval en de innovatieve laag van glasemail van Le Creuset die op het gietijzer wordt aangebracht, zorgt voor een veel eenvoudiger gebruik en een schoon oppervlak dan traditioneel ruw gietijzer.
Image without a name
 
Net als bij ons zandkleurige email is het niet nodig om het matzwarte email in te vetten. Het is ideaal voor grillen, aanbraden en andere droge kookmethodes en geeft uw eten een heerlijke bruine gekarameliseerde korst. Ons kookgerei behoudt en verdeelt de warmte zo goed dat u bij het koken alleen lage tot middelhoge temperaturen hoeft te gebruiken.
 
De bodem van de pan aan de binnenkant zal een patina ontwikkelen dat de kookprestaties verbetert, het aanbakken van uw voedsel vermindert en de behoefte aan olie vermindert. Hoewel het gemakkelijker te onderhouden is dan ruw gietijzer, wilt u toch voorzichtig zijn om de patina niet weg te schrobben wanneer u de pan afwast. Zorg ervoor dat u onze Care & Use-pagina leest.
LEES MEER
 

Schroeiend goede smaken

Ons interieur van matzwart email brengt smaken naar heerlijke nieuwe hoogten.

Waar kan ik mijn gietijzeren kookgerei gebruiken?

Oven

Grill

Elektrische kookplaat

Keramisch glazen kookblad

Gaskookplaat

Inductiekookplaat

Koken met gietijzer

Een leven vol heerlijke maaltijden wacht op u.