Cacio e Pepe gevulde schelpen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Cacio e Pepe gevulde schelpen
These stuffed shells are inspired by the classic Roman pasta dish cacio e pepe, which combines Pecorino-Romano cheese and black pepper in a silky, rich cream sauce. In this version, jumbo pasta shells are first filled with a ricotta cheese mixture and then nestled in a thickened cream sauce that thickens as it bakes in a Stoneware Heritage Rectangular Dish. Serve with a fresh garden salad for a deliciously simple and decadent oven-to-table dinner.
INGREDIЁNTEN
  • Pasta
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Pak jumbopastaschelpen van 340 g
  • 60 g ongezouten boter, gesmolten
  • 480 ml ingedikte crème, op kamertemperatuur
  • 1 el bloem
  • 150 g Pecorino-Romano, verdeeld
  • 4 tl gemalen zwarte peper, verdeeld
  • Grof keukenzout
  • 450 g ricotta kaas
  • 1 ei
  • 100 g geraspte mozzarella, verdeeld
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2
    Kook de pastaschalen in een diepe braadpan met kokend water tot ze net al dente zijn, ongeveer 8-10 minuten. Laat de pasta uit lekken en spoel af onder koud water. Schud droog en zet opzij.
  • 3
    Meng de gesmolten boter met dikke room, bloem, 60 g Pecorino-Romano en 1 tl zwarte peper terwijl de pasta kookt. Breng op smaak met zout en roer tot het goed gemengd is. Schenk ongeveer 2/3 van het roommengsel op de bodem van een grote bakplaat met deksel en zet opzij.
  • 4
    Doe 90 g Pecorino-Romano, 2 tl zwarte peper, ricotta, ei en 50 g mozzarella in een grote mengkom. Breng op smaak met een grote snuf zout en roer om te mengen.
  • 5
    Doe het ricottamengsel in een spuitzak (of plastic zak met uitgesneden hoek). Giet het ricottamengsel voorzichtig in alle pastaschelpen. Het ricottamengsel kan ook voorzichtig in de schelpen worden gelepeld. Leg de gevulde schelpen bovenop het roommengsel in de bakschaal en giet het resterende roommengsel over de schelpen. Dek het gerecht af met het deksel en plaats het in de voorverwarmde oven. Bak in 10 minuten gaar.
  • 6
    Haal het gerecht uit de oven en het deksel er voorzichtig af. Bedek de schalen met de resterende 30 g Pecorino-Romano, 1 tl zwarte peper en 50 g mozzarella. Plaats de schelpen terug in de oven, onbedekt, en bak ze totdat ze net bruin en krokant worden en de roomsaus ingedikt is, ongeveer 20-25 minuten. Haal het gerecht uit de oven en laat het iets afkoelen voordat je het serveert.