Griekse kippensoep met citroen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6 6
Griekse kippensoep met citroen
Een kippensoep op Griekse wijze gemaakt in de gietijzeren braadpan. De citroen en venkel geven een frisse twist aan de traditionele kippensoep. Zo is hij heerlijk om bij warm te worden op winterdagen, of als maaltijdsoep tijdens de zomer.
INGREDIЁNTEN
  • Gevogelte
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

2 el olijfolie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1/2 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
  • 7 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 gezouten gekonfijte citroen, fijngehakt
  • 2 L kippenbouillon
  • 1/2 gegrilde kip
  • 2 blikjes kikkererwten
  • Dragon voor garnering
  • Venkelbloemen voor garnituur
  • Sap van 1 citroen
  • 150 g Griekse yoghurt
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de olijfolie in een ronde braadpan, begin met laag vuur en bouw langzaam op tot middenhoog vuur.
  • 2
    Voeg de ui en de venkel toe en bak ongeveer 5-8 minuten tot ze glazig zijn. Bak vervolgens de knoflook ongeveer 1 minuut mee. Voegde gekonfijte citroen toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet de temperatuur terug totdat het aan het sudderen is.
  • 3
    Begin nu met het pluizen van de kip en verwijder het bot.
  • 4
    Voeg de kip en kikkererwten toe aan de bouillon en kook dit 5 tot 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5
    Schenk de soep uit en voeg aan iedere kom een scheutje citroensap en een theelepel Griekse yoghurt toe. Garneer eventueel met de dragong en venkelbloemen. Bon Appétit.