Carpaccio van Biologische Rund

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Carpaccio van Biologische Rund
Probeer ossenhaas voor de beste carpaccio voor de thuiskok en er komt geen hitte aan te pas!
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de carpaccio:
  • 400 g rundsfilet (Biologisch)
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 125 g graanmosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • Enkele druppels truffelolie
Om te garneren:
  • Aioli (knoflookmayonnaise)
  • Microkruiden
  • Citroenolie
  • Ciabattachips
  • Tempurabrandnetels of krokante boerenkool
  • Rode kool uit pot
Voor de tempura brandnetels:
  • Brandnetels, spinazie of boerenkoolblaadjes
  • 135 g tempurabloem (of 75 g rijstbloem + 60 g zelfrijzende bloem)
  • 250 ml ijskoud bruiswater
  • Zeezout
  • Olie, om te bakken
Voor de krokante boerenkool:
  • Olijfolie
  • Boerenkool
  • Bereidingswijze

  • 1
    Carpaccio
  • 2
    Snij de filet in de lengte in twee. Leg een grote rechthoek vershoudfolie op het werkvlak. Plaats een van de stukken filet in het midden en kruid goed met peper en zout. Bestrijk de filet met de graanmosterd. Besprenkel met wat balsamicoazijn en enkele druppels truffelolie.
  • 3
    Rol de vershoudfolie strak op en draai de uiteindes zodat er een rol ontstaat. Herhaal met het tweede stuk vlees.
  • 4
    Plaats in de diepvries gedurende 2 uur of tot de volgende dag.
  • 5
    Snij vlak voor het opdienen de filet in heel dunne plakjes en plaats in de Le Creuset Mini kommetjes van de Botanique Collection. Werk af met een toefje aioli en enkele druppels citroenolie. Werk af met microkruiden en serveer met ciabattachips, tempurabrandnetels en de rode kool.
  • 6
    Tempura brandnetels:
  • 7
    Was en droog de brandnetels, de spinazie of de boerenkoolbladeren. Maak een beslag door de bloem met het bruiswater en een snuifje zout te mengen (klop niet te lang om de bubbels te behouden).
  • 8
    Dompel de brandnetels of de bladeren in het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze oppoffen, goudkleurig en krokant zijn. Laat ze uitdruipen op wat keukenpapier en eet onmiddellijk terwijl ze nog warm en krokant zijn.
  • 9
    Krokante boerenkool:
  • 10
    Warm de oven voor op 140 °C/ heteluchtoven120 °C/ gasoven stand 1
  • 11
    Verwijder de harde nerf en de taaie stengels van de boerenkool. Leg ze naast elkaar op een Le Creuset bakplaat met anti-aanbaklaag.
  • 12
    Besproei met olie of smeer lichtjes in met een bakkwast en wrijf de olie in de boerenkoolbladeren in.
  • 13
    Bak gedurende 15 minuten tot ze krokant zijn.
  • 14
    Voor een spectaculaire presentatie, plaats het eigeel op een bedje van krokante boerenkoolchips in Le Creuset eierdopjes zodat de gasten het zelf door de tartaar kunnen mengen.
  • 15
    Indien u geen rauw rundsvlees wil eten, kunt u de filet in grove zwarte peper en zoutvlokken rollen. Warm een pan op tot ze gloeiend heet is en braad de filet gedurende 3 minuten aan alle kanten aan. Rol nu door de mosterd en in de vershoudfolie en vries in tot de filet klaar is om te snijden.