"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 2","text":"Om het groene pastadeeg te maken:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 3","text":"Blancheer de spinazie en knijp overtollig water eruit. Mix met de eieren in bijvoorbeeld een keukenmachine. Leg de bloem op een schoon werkoppervlak en bestrooi met het zout. Maak een kuiltje in het midden van de bloem met uw handen. Voeg de gemixte eieren toe en begin met een vork langzaam de bloem van de buitenkant van het kuiltje naar het eimengsel te brengen en begin met het mengen van de ingrediënten om een deeg te maken. Zodra het mengsel een deeg vormt, kneedt u voorzichtig met de hiel van uw hand om het deeg samen te brengen. Kneed om een schelpvorm te maken in een voorwaartse beweging en vouw het deeg steeds terug op zichzelf en herhaal totdat het deeg zijdeachtig en elastisch aanvoelt (ongeveer 5-10 minuten). Laat het deeg niet rusten, omdat dit het deeg plakkerig maakt."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 4","text":"Om de vulling te maken:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 5","text":"Combineer alle ingrediënten (bijvoorbeeld in een keukenmachine) tot een zijdezachte mix en pas de kruiden aan naar smaak."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 6","text":"Rol uw pasta:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 7","text":"Bestuif uw oppervlak met bloem. Rol de pasta met behulp van een deegroller of pastamachine uit in vellen zoals u normaal zou doen voor een lasagne. De vellen moeten dun zijn, maar niet te dun, omdat ze gemakkelijk scheuren. Snijd het deegvel met een niet-gekarteld mes of pastasnijder in gelijke vierkantjes van ongeveer 4 cm x 4 cm. Werk met één vel tegelijk om te voorkomen dat ze uitdrogen. Leg een licht vochtige doek over de andere pastabladen."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 8","text":"De Tortellini maken:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 9","text":"Voeg ½ theelepel vulling toe aan elk van de vierkanten. Neem een vierkant en vouw het diagonaal om een driehoek te maken. Druk de randen stevig naar beneden en knijp eventuele ingesloten lucht eruit. Mogelijk moet u wat water aan de randen toevoegen om de randen af te dichten. Neem de onderste hoeken van de driehoek en vouw ze om uw wijsvinger zodat ze tegen elkaar komen. Knijp of knijp deze hoeken samen om ze te verzegelen (gebruik indien nodig wat meer water) en herhaal om al uw deegkussentjes te maken. Leg de deegkussentjes in een bakje met griesmeel tijdens het vouwen om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Ze kunnen ongeveer 3 uur staan voordat ze gekookt moeten worden."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 10","text":"Kook de Tortellini:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 11","text":"Breng een 3-laags roestvrijstalen 24 cm diepe kookpan gevuld met gezouten water aan de kook. Laat de tortellini in groepjes in het water zakken met een lepel. Door de deegkussentjes in kleine hoeveelheden omstebeurt te koken kunnen ze goed garen en blijven ze niet aan elkaar plakken. Wanneer ze naar het oppervlak drijven (na ongeveer 3 - 4 minuten), kunnen ze uit het water gehaald worden met een lepel met gaatjes en kunnen ze opzijgelegd worden in een schaal met olie zodat de deegkussentjes elkaar niet aanraken en niet aan elkaar blijven plakken. Voordat u ze serveert kunt u ze in een 24 cm RVS Anti-Aanbak Koekenpan opwarmen door ze te bedekken met de warme saus. Serveer warm uit de pan en eet onmiddellijk. Houd wat pastawater apart voor de saus."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 12","text":"Om de Beurre Noisette met kruiden te maken:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 13","text":"Smelt de boter in een steelpan tot het schuimt en licht nootachtig ruikt. Voeg de knoflook, kruiden en wat citroensap toe en laat een paar seconden schuimen. Voeg een kleine soeplepel warm pastawater toe en meng om het te laten samenkomen. Voeg de hete pasta rechtstreeks uit het water toe. Zet het vuur uit en serveer onmiddellijk. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas."}]}
Vier de overvloed van de zee met deze rijkelijke zeevruchtenrisotto, bezaaid met heerlijke stukken kreeft en koningskrab. De kreeft en krab worden eerst gekookt in de schaal, verrijkt met witte wijn en aromatische venkel, waardoor een geurige visbouillon ontstaat die vervolgens wordt gebruikt om een eenvoudig stijlvolle risotto te maken. De sappige tomaten, verse kruiden en stukken schaaldieren geven de risotto een hartige zomerse smaak.
Hartig, umami porcinipoeder - porcini, ook wel eekhoorntjesbrood, is het geheim van deze overheerlijke short ribs, een smaakvol voorgerecht dat zeker indruk zal maken, maar gemakkelijk van tevoren kan worden gemaakt. De gevulde short ribs worden gestoofd in rode wijn en bouillon tot ze heerlijk mals zijn. Voor het serveren worden ze gegarneerd met een romig mengsel van knoflook en gesauteerde champignons. Serveer de ribs met aardappelpuree, polenta of zelfs zachte gnocchi om optimaal van de porcinisaus te genieten.
De combinatie van pure chocolade en rode wijn zorgt voor een luxueus zachte pot de crème. De basis voor een zijdezachte textuur bestaat uit twee delen: het langzaam inbinden van eigeel met hete room en vervolgens het bakken in de cocottes in water om een zachte, gelijkmatige warmte te bereiken. Dit decadent dessert is de perfecte afsluiter van jouw volgende diner. De pot de crème kan tot twee dagen van tevoren worden bereid, het enige wat je na het diner nog hoeft te doen is een beetje slagroom toevoegen en ervan te genieten.
Deze gevulde schelpen zijn geïnspireerd op het klassieke Romeinse pastagerecht cacio e pepe, met een zijdezachte rijke roomsaus van Pecorino-Romano en zwarte peper. In deze versie worden jumbopastaschelpen eerst gevuld met een ricottamengsel, en vervolgens in een rijke roomsaus gelegd om nog meer in te dikken in een rechthoekige ovenschaal van aardewerk. Serveer met een verse tuinsalade voor een heerlijk eenvoudig en decadent diner van oven tot tafel.
Sla de tortellini uit de winkel over voor deze heerlijke thuisgemaakte deegkussentjes. Serveer met een beurre noisette voor een elegante maar comfortabele maaltijd.
Blancheer de spinazie en knijp overtollig water eruit. Mix met de eieren in bijvoorbeeld een keukenmachine. Leg de bloem op een schoon werkoppervlak en bestrooi met het zout. Maak een kuiltje in het midden van de bloem met uw handen. Voeg de gemixte eieren toe en begin met een vork langzaam de bloem van de buitenkant van het kuiltje naar het eimengsel te brengen en begin met het mengen van de ingrediënten om een deeg te maken. Zodra het mengsel een deeg vormt, kneedt u voorzichtig met de hiel van uw hand om het deeg samen te brengen. Kneed om een schelpvorm te maken in een voorwaartse beweging en vouw het deeg steeds terug op zichzelf en herhaal totdat het deeg zijdeachtig en elastisch aanvoelt (ongeveer 5-10 minuten). Laat het deeg niet rusten, omdat dit het deeg plakkerig maakt.
4
Om de vulling te maken:
5
Combineer alle ingrediënten (bijvoorbeeld in een keukenmachine) tot een zijdezachte mix en pas de kruiden aan naar smaak.
6
Rol uw pasta:
7
Bestuif uw oppervlak met bloem. Rol de pasta met behulp van een deegroller of pastamachine uit in vellen zoals u normaal zou doen voor een lasagne. De vellen moeten dun zijn, maar niet te dun, omdat ze gemakkelijk scheuren. Snijd het deegvel met een niet-gekarteld mes of pastasnijder in gelijke vierkantjes van ongeveer 4 cm x 4 cm. Werk met één vel tegelijk om te voorkomen dat ze uitdrogen. Leg een licht vochtige doek over de andere pastabladen.
8
De Tortellini maken:
9
Voeg ½ theelepel vulling toe aan elk van de vierkanten. Neem een vierkant en vouw het diagonaal om een driehoek te maken. Druk de randen stevig naar beneden en knijp eventuele ingesloten lucht eruit. Mogelijk moet u wat water aan de randen toevoegen om de randen af te dichten. Neem de onderste hoeken van de driehoek en vouw ze om uw wijsvinger zodat ze tegen elkaar komen. Knijp of knijp deze hoeken samen om ze te verzegelen (gebruik indien nodig wat meer water) en herhaal om al uw deegkussentjes te maken. Leg de deegkussentjes in een bakje met griesmeel tijdens het vouwen om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Ze kunnen ongeveer 3 uur staan voordat ze gekookt moeten worden.
10
Kook de Tortellini:
11
Breng een 3-laags roestvrijstalen 24 cm diepe kookpan gevuld met gezouten water aan de kook. Laat de tortellini in groepjes in het water zakken met een lepel. Door de deegkussentjes in kleine hoeveelheden omstebeurt te koken kunnen ze goed garen en blijven ze niet aan elkaar plakken. Wanneer ze naar het oppervlak drijven (na ongeveer 3 - 4 minuten), kunnen ze uit het water gehaald worden met een lepel met gaatjes en kunnen ze opzijgelegd worden in een schaal met olie zodat de deegkussentjes elkaar niet aanraken en niet aan elkaar blijven plakken. Voordat u ze serveert kunt u ze in een 24 cm RVS Anti-Aanbak Koekenpan opwarmen door ze te bedekken met de warme saus. Serveer warm uit de pan en eet onmiddellijk. Houd wat pastawater apart voor de saus.
12
Om de Beurre Noisette met kruiden te maken:
13
Smelt de boter in een steelpan tot het schuimt en licht nootachtig ruikt. Voeg de knoflook, kruiden en wat citroensap toe en laat een paar seconden schuimen. Voeg een kleine soeplepel warm pastawater toe en meng om het te laten samenkomen. Voeg de hete pasta rechtstreeks uit het water toe. Zet het vuur uit en serveer onmiddellijk. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Bezorging: € 6,90
Gratis bezorging bij bestellingen vanaf € 50.
Hoe lang is de levertijd?
We bezorgen uw bestelling normaal gesproken binnen 2 tot 4 werkdagen vanaf het moment dat wij uw bestelling ontvangen hebben. Hierbij zijn zaterdagen, zondagen en feestdagen niet inbegrepen.
Alle bestellingen geplaatst op www.lecreuset.nl worden verwerkt en geleverd door UPS of DPD.