
INGREDIЁNTEN
- Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
Coquilles:
- 8 coquilles
- Olijfolie
- 1 el boter
Panko-broodkruimels:
- 50 g boter, gesmolten
- 2 citroenen, schil geraspt
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g panko-broodkruimels
Romige citroen- en kruidensaus met Parmezaanse kaas:
- 600 ml room
- 100 g Parmezaanse kaas
- 2 el Italiaanse peterselie, gehakt
- Zeste van 1 citroen
Voor erbij:
- Asperges
- Pancetta
- Zout en peper
-
Bereidingswijze
-
1Stoom of blancheer asperges tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Zet het opzij.
-
2De saus bereiden: Voeg in een steelpan op middelhoog vuur de room toe en warm deze op tot net onder het kookpunt; laat de room indikken totdat deze voor de helft gereduceerd is of dik wordt. Klop de Parmezaanse kaas door de room, gevolgd door de citroenzeste, breng op smaak en laat afkoelen.
-
3Voor de panko-kruimels, doe de panko-broodkruimels samen met de gesmolten boter, citroenzeste en Parmezaanse kaas in een kom en meng ze door elkaar. Zet het opzij.
-
4De coquilles bereiden: Dep de coquilles droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper. Smelt de boter samen met een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Braad de coquilles ongeveer 1-2 minuten per kant aan tot ze goudbruin zijn. Zorg dat de pan niet te vol is. Haal de kip uit de pan en leg apart.
-
5Verwarm de oven voor op 200°C op de grill-instelling. Wikkel de pancetta rond 2 of 3 geblancheerde asperges, plaats deze in een Le Creuset Heritage-schaal of bakvorm en bak ze 7-8 minuten in de hete oven tot ze knapperig zijn.
-
6Voeg de peterselie toe aan de afgekoelde gereduceerde room en meng. Verdeel de room over de 4 Le Creuset ramekins en plaats 2 gebraden coquilles in elke ramekin. Bestrooi met het broodkruimelmengsel. Plaats ze op een bakplaat en onder de grill gedurende ongeveer 2-4 minuten, tot ze goudbruin zijn. Houd ze in de gaten, want ze branden snel aan.
-
7Serveer de asperges met de coquilles en geniet ervan als voorgerecht.
Serveer met een Parmezaanse kletskop en een sprenkeling van olijfolie.
