Caprese swirl

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Caprese swirl
Een hartige twist op de klassieke swirl: zacht deeg opgerold met geurige basilicumpesto, zongedroogde tomaten en zachte mozzarella. Gebakken en geserveerd in een mok: de ultieme comfort food met de smaken van een caprese-salade, maar warm en goudkleurig.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 250 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
  • 4 gram gist
  • ½ tl zout
  • 100 ml warme melk
  • 1 scharrelei
  • 50 g boter, kamertemperatuur
Vulling:
  • 4 el basilicum pesto
  • 85 g zongedroogde tomaten, gehakt
  • 112 g mozzarella, geraspt
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng de bloem, de gist en het zout in een grote kom. Voeg de warme melk, het ei en de zachte boter toe. Meng tot een zacht deeg en kneed vervolgens ongeveer 8 minuten op een gebloemd oppervlak tot het glad en elastisch is. Doe in een licht geoliede kom, dek af en laat 1 uur rijzen, of tot het verdubbeld is.
  • 2
    Klop het deeg naar beneden en rol het uit in een rechthoek op een licht gebloemd oppervlak. Verdeel de basilicumpesto gelijkmatig over het deeg, strooi de gehakte zongedroogde tomaten en geraspte mozzarella erover. Rol stevig op en snijd in 6 gelijke porties.
  • 3
    Plaats elke swirl in een ingevette mok van Le Creuset. Dek af en laat weer 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de swirls 20 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn.
  • 4
    Serveer warm, rechtstreeks uit de mok. Optioneel: Garneer met een beetje extra pesto en een verse basilicum voordat je het serveert.