Een hartige twist op de klassieke swirl: zacht deeg opgerold met geurige basilicumpesto, zongedroogde tomaten en zachte mozzarella. Gebakken en geserveerd in een mok: de ultieme comfort food met de smaken van een caprese-salade, maar warm en goudkleurig.
INGREDIЁNTEN
- Bloem
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 250 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
- 4 gram gist
- ½ tl zout
- 100 ml warme melk
- 1 scharrelei
- 50 g boter, kamertemperatuur
Vulling:
- 4 el basilicum pesto
- 85 g zongedroogde tomaten, gehakt
- 112 g mozzarella, geraspt
-
Bereidingswijze
-
1Meng de bloem, de gist en het zout in een grote kom. Voeg de warme melk, het ei en de zachte boter toe. Meng tot een zacht deeg en kneed vervolgens ongeveer 8 minuten op een gebloemd oppervlak tot het glad en elastisch is. Doe in een licht geoliede kom, dek af en laat 1 uur rijzen, of tot het verdubbeld is.
-
2Klop het deeg naar beneden en rol het uit in een rechthoek op een licht gebloemd oppervlak. Verdeel de basilicumpesto gelijkmatig over het deeg, strooi de gehakte zongedroogde tomaten en geraspte mozzarella erover. Rol stevig op en snijd in 6 gelijke porties.
-
3Plaats elke swirl in een ingevette mok van Le Creuset. Dek af en laat weer 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de swirls 20 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn.
-
4Serveer warm, rechtstreeks uit de mok. Optioneel: Garneer met een beetje extra pesto en een verse basilicum voordat je het serveert.