Stoofpannetje van zoet-zoute rode kool, kwartels in een jasje van gerookt spek

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Stoofpannetje van zoet-zoute rode kool, kwartels in een jasje van gerookt spek
INGREDIЁNTEN
  • Gevogelte
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 rode kool
  • 1 rode ui
  • 100 g zwarte bessen of bosbessen
  • 4 kwartels
  • 4 fijne sneetjes gerookt spek
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 eetlepel crème de cassis
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 40 g boter
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Wikkel de sneetjes gerookt spek rond de kwartels. Bestrooi met zout en peper en laat ze 10 min in de braad-/stoofpan bruineren in 20 g boter en een eetlepel olie. Zet de kwartels opzij in een schaal.
  • 2
    Snipper de ui. Was de rode kool en snijd hem in fijne reepjes.
  • 3
    Laat de ui en de kool gedurende 10 min in de braad-/stoofpan fruiten in het restant van de vetstoffen.
  • 4
    Voeg tijm en laurier toe. Bestrooi met suiker en giet er vervolgens de crème de cassis, 15 cl water en de wijnazijn bij.
  • 5
    Voeg peper en zout toe, dek af en laat gedurende 1 u 30 op een heel laag vuur koken en roer af en toe om. Leg de kwartels erop zodra de kool goed gaar is en laat 15 min afgedekt op een zacht vuur koken. Dien rechtstreeks in de braad-/stoofpan op.