Een lichte en romige panna cotta gemaakt met vanilleroom en dikke yoghurt - perfect in een mok voor een elegant, moeiteloos dessert. Zacht, zacht en niet te zoet: een verfrissend einde aan elke maaltijd.
INGREDIЁNTEN
- Zuivelproducten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 600 ml room
- 150 g fijne kristalsuiker
- 3 tl vanille-extract
- 600 g dikke yoghurt
- 5 bladeren gelatine
Toppings:
- Gesnipperde aardbeien
- Kruisbessencompote
- Zandkoekcrumble en gekonfijte citroenen
- Slagroom met limoenzeste
- Gesuikerde bosbessen
- Slagroom met zwarte kersencompote
-
Bereidingswijze
-
1Laat de gelatinebladeren 5-7 minuten in koud water weken tot ze zacht zijn. Verwarm de room en de kristalsuiker in een steelpan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost en het mengsel heet is, maar niet kookt. Haal van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.
-
2Knijp de gelatinebladeren uit en klop ze in het warme roommengsel totdat ze volledig zijn opgelost. Laat even afkoelen.
-
3Klop de yoghurt in een grote kom tot deze glad is. Voeg langzaam het gekoelde roommengsel toe aan de yoghurt, tot het volledig gemengd en zijdezacht is. Zeef door een fijne zeef. Giet het mengsel in 6 mokken van Le Creuset. Dek af en koel ten minste 4 uur of tot ze stevig zijn.
-
4Serveer naturel, of kies voor een van onze heerlijke toppings. Dit dessert is licht, romig en niet te zoet.