Een romige, dromerige tiramisu in een mok - alle klassieke smaken van met koffie doordrenkte koekjes en fluweelzachte mascarpone, prachtig gelaagd en perfect voor de verwennerij.
INGREDIЁNTEN
- Zuivelproducten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 1 dubbele espresso
- 6 lange vingers, elk in 3 gesneden
- 250 ml slagroom 4 el mascarpone
- 1 tl vanille-extract
- 2 el poedersuiker, gezeefd
- Cacaopoeder voor garnering
-
Bereidingswijze
-
1Klop de room in een mengkom totdat deze stijve pieken heeft. Voeg de mascarpone toe en klop zachtjes. Meng het vanille-extract en de poedersuiker in het mengsel. Niet te veel mengen. Zet het opzij.
-
2Dompel de lange vingers snel onder in de gekoelde espresso: niet weken, alleen kort onderdompelen. Plaats een laag geweekte koekjes op de bodem van elke Le Creuset aardewerk 200 ml London mok. Schap een royale laag van de slagroom van mascarpone over de koekjes. Herhaal de lagen nogmaals en eindig met de crème er bovenop. Je kunt de laatste laag er bovenop spuiten met een spuitzak naar keuze (optioneel).
-
3Bewaar minstens 1 uur of maximaal een nacht in de koelkast om af te koelen. Voor het serveren garneert u de bovenkanten royaal met cacaopoeder.