Romige broccolisoep met pesto en Parmezaanse twists

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Romige broccolisoep met pesto en Parmezaanse twists
Een fluweelzachte broccolisoep geserveerd in een mok, met een werveling van pesto en gouden, schilferige Parmezaanse gebakjes. Dit verwarmende, gemakkelijk te bereiden gerecht is comfortfood: voedzaam en perfect voor gezellige momenten.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 g broccoliroosjes
  • 250 ml room
  • 150 ml groentebouillon
  • Kruiden
Pesto Parmezaanse twists:
  • 250 g bladerdeeg
  • 4 el basilicumpesto
  • 112 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 geklopt ei
  • Bereidingswijze

  • 1
    Voor de twists: Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit en verspreid gelijkmatig met pesto. Strooi over de geraspte Parmezaanse kaas. Vouw het deeg in de lengte dubbel en rol voorzichtig om plat te drukken. Snijd in reepjes van 1,5 cm, draai ze om en leg ze op een bakvorm met bakpapier. Smeer in met geklopt ei. Bak 10-12 minuten of tot ze gepoft en goudkleurig zijn.
  • 2
    Voor de soep: Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook voorzichtig tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de broccoliroosjes en groentebouillon toe. Laat 10 minuten sudderen tot de broccoli gevoelig is.
  • 3
    Haal van het vuur, voeg de room toe en meng de soep tot deze glad is met een blender. Breng op smaak met peper en zout. Giet de soep in Le Creuset aardewerken London Mugs van 350 ml. Voeg vlak voor het serveren een beetje pesto en eventueel een scheutje room toe.
  • 4
    Serveer de soep met warme Parmezaanse twists erbij - perfect om te dippen.