Parfait met citroen en zandkoekjes

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
1-2 1-2
Parfait met citroen en zandkoekjes
Een snel en eenvoudig dessert-in-een-mok. Of je nu op zoek bent naar iets fris of een snelle zoete traktatie nodig hebt, deze romige citroenparfait in laagjes met boterachtig zandkoekje doet het allemaal.
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 250 ml houdbare slagroom
  • 1x 385 g gecondenseerde melk
  • 1 citroen, schil en sap
  • 100 g zandkoekjes, fijn geplet
  • 1 citroen, dun gesneden
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 4 eetlepels citroencurd
  • Bereidingswijze

  • 1
    Klop de room in een mengkom van een keukenmachine met garde totdat deze zachte pieken bereikt. Klop de gecondenseerde melk, citroenschil en sap erin. Meng tot net gemixt, voor een dikke en romige textuur.
  • 2
    Strooi in elke mok een royale laag gemalen zandkoek in de basis. Lepel er in een laagje citroencrème bovenop, daarna een lepel citroencurd. Herhaal de lagen tot de mokken vol zijn en werk af met een gladde crèmelaag. Gebruik een spuitzak en een spuitmond naar keuze. Lepel het resterende mengsel in de spuitzak en spuit bovenop elke mok. Zet een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • 3
    Bereid vlak voor het serveren de gekonfijte schijfjes citroen, door de schijfjes citroen te sudderen in kristalsuiker en een scheutje water in een kleine pan op laag vuur tot het doorschijnend en glanzend is. Koel volledig af en leg op een bakvorm met bakpapier om uit te harden. Garneer met een plakje bovenop elke parfait.