Comfort food, een voedende gouden kippenbouillon met zoete maïs, prei en tijm, afgewerkt met een knapperige ui. Comfort food in zijn eenvoudigste vorm en perfect om rechtstreeks uit je favoriete mok te nippen.
INGREDIЁNTEN
- Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- Olijfolie
- 1 prei, gewassen en dun gesneden
- 1 teen knoflook, geplet
- 3 kippendijen (scharrelkip)
- 2 maïs op de kolf
- 1L kippenbouillon
- 10 g tijm
- Zout en zwarte peper
- Knapperige uien om te serveren
- Gehakte peterselie om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm in een middelgrote pan een scheutje olie en bak de prei en knoflook voorzichtig tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 5 minuten.
-
2Leg de kippendijen met de huid naar beneden in de pan en schroei tot ze goudbruin zijn. Vul met de kippenbouillon en tijm. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat het sudderen, verlaag vervolgens de warmte en kook het zacht gedurende 25-30 minuten, totdat de kip mals is en gaar is.
-
3Kook de maïs in de hete bouillon, snijd de korrels van de kolf, en doe deze terug in de bouillon.
-
4Verwijder de kippendijen, snijd het vlees met twee vorken en doe het terug in de pan. Gooi de botten weg.
-
5Doe de hete bouillon in de Le Creuset aardewerk 380 ml U en Grande mokken en bedek elke portie met een royale lepel knapperige uien en gehakte peterselie. Optioneel: Serveer met geroosterd zuurdesem.