IJsgeklopte matcha

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
1-2 1-2
IJsgeklopte matcha
Een koele en romige versie van een bekende favoriet - luchtige geklopte matcha geserveerd met ijsmelk in een mok. Het is licht, verfrissend en prachtig gelaagd. Perfect voor langzaam nippen of een verfrissing op de middag.
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • ½ el matchapoeder
  • 2 el poedersuiker, gezeefd
  • 90 g kokoscrème, gekoeld (de vaste toplaag van de kokoscrème uit blik)
  • 500 ml kokosmelk, gekoeld
  • Geroosterde, droge kokosnoot, om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe de gekoelde kokoscrème in een middelgrote kom en klop tot het zachte pieken krijgt. Voeg het matchapoeder en de poedersuiker toe en klop tot het gecombineerd is.
  • 2
    Vul elke mok met ijs. Verdeel de gekoelde kokosmelk over twee mokken en maak af met de geklopte matcha. Bestrooi met de geroosterde kokosnoot. Dien direct op.