Glutenvrije en veganistische Deense poffertjes

VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
8-10 8-10
Glutenvrije en veganistische Deense poffertjes
Als je een alternatief voor de klassieke Deense poffertjes wilt proberen, probeer dan een iets gezondere versie die zowel glutenvrij als veganistisch is. Zo geniet je van vele variaties en kun je jouw poffertjespan het hele jaar door gebruiken. Dit recept is voor ongeveer 30 poffertjes en is ontwikkeld in samenwerking met Frederikke Wærens.
INGREDIЁNTEN
  • Brood & Granen
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 3 dl amandelmelk
  • 300 g havermeel
  • 100 g rietsuiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 kleine theelepel zout
  • 200 g haver crème fraîche
  • 1 grote theelepel baking soda
  • Kokosolie om te bakken
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe de amandelmelk in een kom en voeg het havermeel, de rietsuiker, de citroenrasp, de kardemom en het zout toe. Klop het hele deeg goed door elkaar.
  • 2
    Roer de baking soda en de haver crème fraîche erdoor en meng door het deeg net voordat je de poffertjes gaat bakken.
  • 3
    Giet het beslag in een kannetje om het gemakkelijk in de pan te kunnen gieten.
  • 4
    Verwarm de poffertjespan tot net onder middelhoog vuur. De pan mag niet te heet zijn, want deze mini-pannenkoekjes moeten langzaam gebakken worden.
  • 5
    Doe een klein scheutje kokosolie in elk gaatje van de pan.
  • 6
    Giet het deeg in elk gat, maar tot net onder de rand omdat het deeg rijst. Bak de poffertjes ongeveer 10 minuten voordat je ze voor de eerste keer omdraait.
  • 7
    Draai de appelschijfjes voorzichtig om met een eetlepel of vork. De eerste keer dat je ze omdraait, draai je ze helemaal om zodat de rauwe deegkant naar beneden in het gat ligt. De poffertjes moeten aan alle kanten gebakken zijn. Deze Deense poffertjes hebben niet zo'n stevige korst als de klassieke Deense poffertjes.
  • 8
    Snijd een van de poffertjes open om te checken of ze gaar zijn. Leg de poffertjes op keukenpapier om overtollig vet op te zuigen.
  • 9
    Tip: Serveer de appelschijfjes warm met poedersuiker en frambozenjam.