Gegrilde biefstuk met makkelijk platbrood en gekruide boter

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Gegrilde biefstuk met makkelijk platbrood en gekruide boter
Perfecte biefstuk met gekruide boter voor een umami kick. Serveer met zelfgemaakte gegrilde platbroodjes.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE GEKRUIDE BOTER
  • 12,5 g gemalen komijn
  • 12,5 g gerookte paprikapoeder
  • 12,5 g kurkuma
  • 250 g boter, kamertemperatuur
  • 12,5 g gemalen kaneel 12,5 g gemberpoeder
  • 12,5 g chilipoeder
  • Zest van 1 citroen
  • 5 g zeezout
  • 5 g gemalen zwarte peper
VOOR DE PLATBROODJES
  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 375 ml Griekse yoghurt
  • 5 g zout
VOOR DE BIEFSTUK
  • 4 sirloin biefstukken (met biologisch keurmerk)
  • Olijfolie, om de biefstukken mee te bestrijken
  • Zeezout, om op smaak te brengen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Om de gekruide boter te maken, verwarmt u een Le Creuset-koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur en roostert u de komijn, paprika en kurkuma tot deze geurig zijn. Haal de specerijen onmiddellijk van het vuur en schud ze in een kom om te voorkomen dat ze aanbranden. Doe de zachte boter in een mengkom en voeg de resterende ingrediënten en de geroosterde specerijen toe, meng goed met een spatel tot de boter romig is en de kruiden goed opgenomen zijn.
  • 2
    Om de platbroden te maken, doet u alle ingrediënten in een grote mengkom en mengt u ze tot er een licht kleverig deeg ontstaat. Verdeel het deeg in 8 balletjes als u iets grotere broden wil. Bestrooi het werkoppervlak rijkelijk met bloem en rol elke deegbal uit in een rustieke platte broodvorm met een dikte van ongeveer 4 mm. Verwarm een Le Creuset rechthoekige grill in geëmailleerd gietijzer op middelhoog vuur, besprenkel elk platbrood met olijfolie en grill elke kant 2-4 minuten tot het brood goudbruin en opgezwollen is. Bestrijk elk plat brood royaal met de boter.
  • 3
    Tip: Deze platbroden zijn snel en gemakkelijk te maken en hoeven niet te rijzen. Het deeg kan ook de avond ervoor worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Haal het de dag erna eruit, laat het op kamertemperatuur komen, rol het deeg uit tot platbroodjes en grill het. Specerijen zoals gerookte paprikapoeder, komijn en koriander kunnen aan uw platbrooddeeg worden toegevoegd voor extra smaak.
  • 4
    Om de biefstukken te maken, bestrijkt u de biefstukken met een scheutje olijfolie en brengt u het goed op smaak met zout. Plaats met een keukentang in rvs de biefstuk met de vette kant naar beneden op de hete grill en laat het vet goudbruin en knapperig worden. Zodra het vet goed gebakken is, bakt u de biefstukken aan elke kant naar wens. Haal uit de pan en laat ze rusten. Serveer met geroosterde platbroodjes en groene tabboulésalade.
  • 5
    Tip: Haal de biefstukken 30 minuten voor het bakken uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te brengen. Dep de biefstuk droog met keukenpapier.