Antipasti-krans met gebakken camembert

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
4-6 4-6
Antipasti-krans met gebakken camembert
Deze antipasti-krans is leuk, gemakkelijk en feestelijk en is het ideale voorgerecht voor uw volgende feestje. Het middelpunt van de krans is een heerlijk gesmolten camembert, perfect om te delen.
INGREDIЁNTEN
  • Kaas
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CAMEMBERT
  • 250 g Camembert
  • 4 el (60 ml) honing
  • Een royale snuf zeezoutvlokken
VOOR DE KRANS
  • 2 rode uien, dun gesneden
  • Sap van 1 citroen
  • 2 kleine courgettes, in plakken geschaafd
  • 2 selderijstengels, in plakken geschaafd, bewaar de bladeren
  • 15 ml olijfolie
  • 2 el (30 ml) gehakte rozemarijn
  • Zeezout
  • 12 mini platte broodjes / flatbreads
  • 100 g prosciutto
  • 100 g salami
  • 100 g babyspinazie
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak drie snedes in de bovenste laag van de kaas Doe het in het Le Creuset Camembert schaaltje en besprenkel met honing. Dek af met het deksel en bak 10 minuten, verwijder het deksel en zet de grill aan. Grill 4-5 minuten totdat de kaas gesmolten en heerlijk is. Serveer warm omgeven door een feestelijke antipast-ikrans.
  • 2
    Om de krans te maken:
  • 3
    Bereid de ingemaakte ui door deze te schillen en in dunne plakjes te snijden en in een kom te plaatsen. Voeg een royale snuf zeezoutvlokken en het sap van 1 citroen toe. Masseer met uw vingers en zet 10 minuten opzij. Schaaf de selderij en de kleine courgettes in plakken en doe ze in een kom met ijswater. Zet opzij. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de rozemarijn en het zout toe. Leg het flatbread in de geurige olie en bak het tot het goudbruin is.
  • 4
    Zet alle bereide groenten, prosciutto, salami en flatbread rond de Le Creuset Ovale Serveerschaal. Plaats het Camembert schaaltje in het midden van het gerecht. Garneer met selderijbladeren en babyspinazie. Serveer met gekoelde witte wijn.