Zeeduivelgebraad gewikkeld in spek met ratatouille van provençaalse groenten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Zeeduivelgebraad gewikkeld in spek met ratatouille van provençaalse groenten
INGREDIЁNTEN
  • Zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 zeeduivelfilets van elk 400 g
  • 6 fijne sneetjes gerookt spek
  • 2 eetlepels tapenade
  • 1 dikke tomaat
  • 3 paprika’s: rood, geel en oranje
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 12 zwarte olijven
  • 1 teentje look
  • 1 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Bestrijk een van de zeeduivelfilets met tapenade. Bestrooi met peper en zout. Leg de andere filet erbovenop en wikkel er de sneetjes gerookt spek rond zoals bij een gebraad.
  • 2
    Braad het zeeduivelgebraad 5 min in een braad-/stoofpan in 2 eetlepels olijfolie.
  • 3
    Leg het gebraad in de koelkast zodra alle kanten mooi gebruind zijn.
  • 4
    Snijd alle groenten in dikke blokjes.
  • 5
    Giet 3 eetlepels olijfolie in de braad-/stoofpan en fruit de ui en het teentje look. Voeg de groenteblokjes, de steranijs, de laurier en de olijven toe en laat 10 min op een hoog vuur koken terwijl u alles goed omroert.
  • 6
    Voeg peper en zout toe en bestrooi alles vervolgens met poedersuiker, zet het vuur lager, voeg de tomatenblokjes toe, dek af en laat 25 min koken.
  • 7
    Leg het zeeduivelgebraad op de ratatouille, dek af en laat 15 min op een zacht vuur koken.
  • 8
    Dien onmiddellijk op.