Watermeloensushi met pastrami en een crunch van wasabi

VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Watermeloensushi met pastrami en een crunch van wasabi
Meloen en ham is een geweldige combinatie en met dit recept een echte verrassing tijdens het diner.
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de Sushi:
  • 50 gram wasabi nootjes
  • 250 gram watermeloen in 12 mooie blokjes gesneden
  • 20 gram zwart sesamzaad
  • 4 plakjes pastrami (als je slager dit niet heeft pekelvlees)
  • optioneel: cress
Voor de dressing:
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel sushiazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Kewpie (Japanse) mayonaise
  • 2 eetlepels ingelegde gember
  • 1 eetlepel vocht uit de pot ingelegde gember
  • Bereidingswijze

  • 1
    Maal de wasabi nootjes (kort) in een keukenmachine tot een grove crumble. Maal niet te lang want dan krijg je wasabi pindakaas. Maak ondertussen de dressing, stop alle ingrediënten in een hoge (maat)beker en pureer de dressing met een staafmixer helemaal glad.
  • 2
    Rol de zijkanten van de watermeloenblokjes door het zwarte sesamzaad.
  • 3
    Verdeel de wasabi crumble over je vier mooiste bordjes, leg hier losjes een plak pastrami op en eindig met drie blokjes watermeloensushi per bord. Leg hier wat cress bovenop. Schenk de dressing er pas aan tafel overheen.
  • 4
    Serveer extra dressing on the side.
  • 5
    Gemaakt door Colette van Dike van Fooddeco