Warme likeursoufflé

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Warme likeursoufflé
INGREDIЁNTEN
  • Eieren
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 250 ml melk
  • 7 eieren
  • 50 g suiker
  • 20 g bloem
  • 20 g maïzena
  • vanille
  • likeur naar keuze of aroma’s of kruiden
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • 2
    Maak een banketbakkersroom met 50 ml met vanille geparfumeerde melk, giet die op de 5 eigelen die geblancheerd zijn met 50 g suiker. Bind alles met de bloem en de maïzena.
  • 3
    Vet de bakvormen en de randen in met boter en bedek die daar na met kristalsuiker.
  • 4
    Hou alles koel.
  • 5
    Meng de overblijvende 2 eigelen met de lauwe banketbakker sroom en de likeur die u hebt gekozen.
  • 6
    Klop het eiwit op, maar niet te fel, en bind alles met wat suiker.
  • 7
    Voeg het opgeklopte eiwit zachtjes toe aan de room zonder te kloppen, maar door gewoon onder de massa te mengen.
  • 8
    Vul de schoteltjes tot 1 cm van de rand. U kunt ze eveneens bepoederen met poeder suiker vooraleer ze in de oven te plaatsen.
  • 9
    Plaats gedurende 5 minuten in de oven bij 220 °C en daar na ongeveer 15 minuten bij 200 °C.