Velouté van gele wortelen met foie gras en morieljes

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Velouté van gele wortelen met foie gras en morieljes
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 8 mooie gele wortelen
  • 25 g boter
  • anderhalf blokje gevogeltebouillon
  • 5 cl kokosmelk
  • 50 g foie gras
  • 15 g gedroogde morieljes
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 eetlepel bloem
  • Bereidingswijze

  • 1
    Leg de avond ervoor de gedroogde morieljes in een kom lauw water en laat ze tot de volgende dag wellen.
  • 2
    Schraap de wortelen. Snijd ze in kleine stukjes en laat ze dan in de stoofpan gedurende 5 minuten op een middelmatig vuur fruiten in de boter. Blus met 2 liter water. Verbrokkel het anderhalf blokje gevogeltebouillon over uw bereiding en laat gedurende 45 min afgedekt op een zacht vuur koken.
  • 3
    Snijd de goed gekoelde foie gras in kleine blokjes. Haal hem door de bloem en bak hem heel eventjes in de pan op een hoog vuur zodat hij niet te veel vet verliest. Zet opzij.
  • 4
    Snijd de gewelde morieljes in vier en bak ze gedurende enkele minuten op een hoog vuur. Zet opzij.
  • 5
    Mix de wortelen zodra deze gaar zijn met hun kookvocht en haal alles door een puntzeef om een glad mengsel te bekomen zonder stukjes.
  • 6
    Voeg de kokosmelk toe en roer onder elkaar.
  • 7
    Kook de kolen 35 minuten lang in de braad-/stoofpan samen met de saus op een middelmatige temperatuur.
  • 8
    Leg bij het opdienen op elk bord velouté enkele blaadjes peterselie, enkele blokjes foie gras en stukjes morielje.