Traybake met Lamskoteletten en Lentegroenten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Traybake met Lamskoteletten en Lentegroenten
Hoewel we een lamsbout vaak associëren met paasfeestjes, is deze Lente traybake ook heerlijk om van te genieten als doordeweekse maaltijd of feestdiner. Met de levendige smaken van citroen en munt die perfect passen bij de rijkdom van het lamsvlees, kan dit eenpansgerecht direct op tafel worden geserveerd en kan iedereen ervan genieten.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor het vlees en de marinade:
  • 8 lamskoteletten
  • 15 muntblaadjes, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 3 takjes tijm, fijngehakt
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 citroen, zeste & sap
  • Versgemalen zwarte peper
VOOR DE OVENSCHOTEL:
  • 500 g nieuwe aardappelen
  • 1 el koolzaadolie
  • Zeezout
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 grote prei, in stukken van 2 cm
  • 200 g groene asperges, houtig uiteinde verwijderd
  • 250 g verse of ingevroren tuinbonen
  • 150 g kippenbouillon
  • ½ el knoflookpuree
VOOR DE MUNTSAUS:
  • Bosje munt
  • Snufje zout
  • 4 el kokend water
  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 el basterdsuiker
  • Bereidingswijze

  • 1
    Marineer de koteletten de avond tevoren of minstens 4 uur voor de bereiding. Leg ze in een kom met de munt, de rozemarijn, de tijm en de olie.
  • 2
    Rasp en pers een citroen en voeg de zeste en het sap en een flinke draai van de pepermolen toe. Masseer de marinade in de koteletten. Dek de kom af en plaats een nacht in de koelkast.
  • 3
    Warm eerst de oven voor op 200 °C/ heteluchtoven 180 °C/ gasoven stand 6. Snij de nieuwe aardappelen in twee en doe ze in de braadslede met de olie, het zout en de rozemarijn. Braad de aardappelen gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zien. Schud af en toe.
  • 4
    Doe de koteletten in de braadslede (zorg dat de vette rand de bodem van de braadslede raakt) en rooster nog 12 à 15 minuten verder.
  • 5
    Neem de koteletten uit de braadslede, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees rusten.
  • 6
    Doe de prei, de asperges en de tuinbonen in de braadslede. Giet de bouillon erbij en roer de knoflookpuree erdoor.
  • 7
    Plaats de braadslede terug in de oven en rooster nog 10 minuten tot de groenten gaar zijn maar nog vol kleur.
  • 8
    Maak de muntsaus door alle ingrediënten in een kleine keukenmachine te doen. Mix tot een grove, kruidige saus.
  • 9
    Om af te werken, doe de koteletten terug in de braadslede en druppel de muntsaus erover. Presenteer het gerecht in de braadslede.
  • 10
    Wanneer u de koteletten aan de braadslede toevoegt, zorg dat de vette rand de bodem van de braadslede raakt. Zo smelt het vet weg in de korte tijd dat ze in de oven staan.
  • 11
    Als u liever uw lamsvlees goed doorbakken heeft, laat ze 5 à 6 minuten langer in de oven en laat ze rusten terwijl de groenten verder garen.