Thaise rode curry met Kip

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Thaise rode curry met Kip
Deze klassieke Thaise rode curry zit barstensvol kleur en smaak, van zoet, zout tot pikant, samengebracht tot een zachte, romige schotel dankzij de verkoelende kokosmelk. Voor echte Thaise smaken maak je best de currypasta zelf. De smaakdiepte die je dan bereikt, is het meer dan waard.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE THAISE RODE CURRYPASTA:
  • 1 el hele korianderzaden, geroosterd
  • 1 el hele komijnzaden, geroosterd
  • 1 stengel citroengras, in stukken gesneden
  • 150 g blik geroosterde paprika's, grof gesneden
  • 3 tl chilipasta
  • 30 g gember, geraspt
  • 3 knoflookteentjes, grof gesneden
  • 2 tl kurkuma
  • Een snuifje zeezout
  • 1 limoen, zeste & sap
  • 2 lente-uitjes, grof gesneden (incl. groene uiteinden)
  • 2 el kokosolie, gesmolten
VOOR DE CURRY:
  • 1 el kokosolie
  • 1 grote rode ui, in ringen
  • 800 g kippenbouten zonder vel en ontbeend, in stukken gesneden
  • 1 grote rode paprika, in stukken gesneden
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 Kaffir limoenblaadjes
  • Een snuifje zeezout
  • 150 g sugar snaps of sluimererwten
Voor de garnering:
  • Een duimlang stuk gember
  • 6 Thaise basilicumblaadjes
  • 1 lente-uitje
  • 1 rood pepertje
  • Jasmijnrijst
  • Bereidingswijze

  • 1
    Rooster eerst de koriander- en komijnzaden in een droge pan op laag tot middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat de kruiden niet aanbranden en neem van het vuur na 2 à 3 minuten wanneer je de aromatische geur ruikt en de zaden beginnen op te springen.
  • 2
    Na het roosteren van de zaden kan je beginnen aan de pasta. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een gladde pasta. Voeg een of twee eetlepels water toe als de pasta te dik is en reserveer.
  • 3
    Zet de stoofpan op een middelhoog vuur en warm de kokosolie op tot ze gesmolten is.Voeg de ui toe en bak zachtjes gedurende 5 minuten tot de ui zacht wordt. Voeg de stukken kip toe en bak tot het vlees bruin ziet. Doe dit eventueel in verschillende keren.
  • 4
    Voeg de stukken paprika toe, gevolgd door de zelfgemaakte currypasta. Bak gedurende 2 à 3 minuten, roer zodat alles gemengd geraakt en niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Giet er de kokosmelk bij en evenveel water en roer.
  • 5
    Voeg de ahornsiroop en de limoenblaadjes toe en laat zachtjes sudderen gedurende 20 à 30 minuten tot de saus ingedikt is en de kip gekookt is. Voeg de laatste 5 minuten de sugar snaps of sluimererwten toe.
  • 6
    Om te serveren, snij het stuk gember in julienne, hak de basilicumblaadjes grof en snij de lente-uitjes en het rode pepertje in ringen. Strooi over de curry en serveer met jasmijnrijst.
 
Ben je gehaast? Koop een rode Thaise currypasta van goede kwaliteit en begin bij stap 2. Je maaltijd is klaar in 20 minuten zonder veel moeite.
Voor een vegetarische versie, gebruik blokjes zoete aardappel of flespompoen in plaats van de kip. Doe er Aziatische groenten bij samen met de sluimererwten voor een voller gerecht.
 
 
Le Creuset