Terrine van coquilles

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Terrine van coquilles
Dit traditionele Franse recept is ideaal voor elke feestmaaltijd. Bereid het van tevoren en klop de saus gewoon kort voor het serveren op. Zo heb je een ongecompliceerd voorgerecht dat de show steelt.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de terrine:
  • 5 sneetjes toastbrood zonder korst, dik gesneden
  • 1 el kaviaar
  • 100 ml room
  • 300 g kwark
  • sap van ½ citroen
  • 4 eieren
  • 6 coquilles, zonder schelp
Voor de saus:
  • 4 el roomkaas
  • 1 kleine portie zwarte kaviaar
  • 10 g dille, fijngehakt
  • 10 g bieslook, fijngehakt
Om te garneren:
  • partjes citroen
  • dille, fijngehakt
  • bieslook, fijngehakt
  • Bereidingswijze

  • 1
    Warm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven: 160 °C, gasoven: 4).
  • 2
    Warm het brood, de kaviaar en de room op in een kookpan met antiaanbaklaag. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel. Neem de pan van het vuur, zodra het brood zacht geworden is, de room heeft opgenomen en van de zijde van de kookpan loskomt.
  • 3
    Giet de broodbereiding in de mixer en mix samen met de kwark, het citroensap en de eieren tot een homogene massa.
  • 4
    Bekleed de terrine met bakpapier en vul tot de helft met het brood- en kwarkmengsel. Leg de coquilles voorzichtig op de vulling. Schenk de rest van het brood- en kwarkmengsel in de terrine tot het eerste maatstreepje en plaats de deksel erop. Let op, als de terrine te vol is, past de deksel er niet meer op.
  • 5
    Breng water aan de kook en giet dit voorzichtig in een hoge bakplaat. Plaats de terrine zo in de bakplaat dat het water tot de helft komt. Zet de diepe bakplaat voorzichtig in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.
  • 6
    Neem dan de terrine uit de oven en laat afkoelen.Leg de pers in de vorm en plaats de deksel er terug op. Plaats de terrine nu voor 24 uur in de koelkast.
  • 7
    Haal de terrine uit de koelkast en maak de terrine voorzichtig los uit de vorm en plaats op een serveerschaal. Zo kan de terrine zich zetten terwijl de saus klaargemaakt wordt.
  • 8
    Roer voor de saus voorzichtig de room, de kaviaar, de dille en de bieslook met een vork door elkaar.
  • 9
    Snijd nu de terrine in royale porties en giet er wat saus over. Garneer met kruiden en dien op met een partje citroen. Bon Appétit!
 
Als de coquilles echt groot zijn, kan je ze ook in twee snijden zodat ze niet wegzinken in de brood-verse kaasmengeling.
Bereid de saus net voor het opdienen, anders kleurt de kaviaar de saus zwart.
Hierbij past een verse, groene salade.
 
 
Le Creuset