Tartaar van Biologische Rund

VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Tartaar van Biologische Rund
Dit is de lekkerste tartaar om zelf klaar te maken: de ossenhaas is zacht genoeg om met de hand te snijden en het vlees smelt in de mond.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de tartaar:
  • 300 g rundsfilet (Biologisch)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el graanmosterd
  • 50 g kappertjes, uitgelekt
  • 4 kleine eigelen
  • Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • Aioli
  • Citroenolie
  • Microkruiden
  • Geroosterde ciabatta of ciabattachips
Om te garneren:
  • Krokante boerenkool of tempurabrandnetels
  • Bereidingswijze

  • 1
    Snij met een scherp mes de ossenhaas in blokjes van 1 cm. Doe ze in een kom met de sojasaus, de graanmosterd en de kappertjes en spatel zachtjes door elkaar. Dek af en zet in de koelkast.
  • 2
    Vul vier Le Creuset Mini kommetjes van de Botanique Collection met de gesneden ossenhaas. Werk af met een eigeel en een lepeltje aioli.
  • 3
    Druppel er wat citroenolijfolie over en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Werk af met microkruiden en serveer met geroosterde ciabatta. Voor wat extra crunch, serveer met tempurabrandnetels en boerenkoolchips.