Spruitjessoep met curry en kokosmelk

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 30 minuten Meer dan 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Spruitjessoep met curry en kokosmelk
De R zit weer in de maand, dus de spruitjes zijn weer volop te verkrijgen. Een echte wintergroente waar echte winterkost mee gemaakt wordt, zoals deze heerlijke spruitjessoep. Serveer hem in onze Limited Edition: Holly Collection Marmite in de kleur katoen. Zo lijkt de soep nog groener!
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 kg spruitjes
  • 2 kleine uien
  • 4 cm gehakte gember
  • 1-2 el boter of plantcrème
  • Optioneel 1 el rode Thaise currypasta
  • Zout, versgemalen peper
  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 2 el kerriepoeder
  • Bereidingswijze

  • 1
    Maak de spruitjes schoon en halveer deze. Schil en snijd de uien in blokjes. Schil en rasp de gember.
  • 2
    Verhit in een steelpan een eetlepel boter en fruit de ui erin. Voeg de gember, kerriepoeder, spruitjes en optioneel de currypasta toe. Bak kort en giet de groentebouillon erbij, breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en kook in een gesloten pan voor ongeveer 5-10 minuten. Haal wat spruiten uit de soep en zet deze apart.
  • 3
    Voeg de kokosmelk toe aan de soep. Kook nog eens 10-15 minuten, waarna de spruitjes zacht moeten zijn. Pureer alles tot een gladde soep en breng op smaak met het sap van een 1/2 citroen.
  • 4
    Haal de blaadjes van de overgebleven spruitjes Schil ondertussen de bladeren van de spruitjes af en bak in de resterende boter in een pan. Serveer in de soep en serveer.
 
The coconut oil can be substituted for butter, in which case heat over a low heat to avoid burning the butter and onions and add 5 minutes to the cooking time.
 
 
Le Creuset