Spiesjes met gegrilde zalm en lente-ui op geroosterd pitabrood

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
4-6 4-6
Spiesjes met gegrilde zalm en lente-ui op geroosterd pitabrood
Deze heerlijke gegrilde zalmkebabs op spiesjes gaan perfect samen met pitabrood.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE MARINADE
  • 80 ml olijfolie
  • 5 ml sesamzaadolie
  • Sap en zeste van 2 limoenen
  • 5 ml chilivlokken
  • Een snufje zeezout
  • 10 ml honing
  • 5 ml harissa-kruidenmix of gerookte paprika
VOOR DE ZALM
  • 1 kg verse zalmfilet (gebruik de buik voor de dikte en niet de staart)
  • 300 g lente-uitjes of jonge prei
VOOR ERBIJ
  • Doormidden gesneden en gegrild pitabroodje
  • Radijsschijfjes
  • Vers gehakte dille
  • Citroenyoghurt
  • Limoenpartjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng om de marinade te maken alle ingrediënten door elkaar.
  • 2
    Snijd de zalm in grote stukken van gelijke grootte. Leg de zalm in de marinade en zet ongeveer 15 minuten lang opzij op kamertemperatuur om de smaken op te nemen.
  • 3
    Bak de lente-uitjes of jonge prei boven een open vuur tot ze net dichtgeschroeid en een beetje zacht zijn. Snijd ze in gelijke stukken die groot genoeg zijn om aan een satéprikker te rijgen. Om de spiesjes in elkaar te zetten: leg elk stuk zalm op een spies met lente-ui of prei tussen elk stuk zalm.
  • 4
    Verhit de Le Creuset vierkante grillplaat in geëmailleerd gietijzer van 24 cm op middelhoog vuur en bak elke spies 2-3 minuten lang per kant, tot hij naar wens gaar is. Als de huid van de vis blijft zitten, kook dan de huidzijde iets langer voor een knapperig resultaat. Serveer met doormidden gesneden en gegrilde pitabroodjes, met radijsschijfjes, vers gesneden dille, citroenyoghurt met hete zalmspiesjes en limoenpartjes.