Spicy Summer Shakshuka

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geraspt
  • ½ jalapeño peper, fijngehakt
  • 1 middelgrote zoete aardappe
  • 1 venkelknol
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 blikjes gepelde tomaten (en 1 blik gevuld met water)
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 avocado’s
  • 4 eieren
  • 200 gram feta kaas
  • rasp van . citroen
  • klein bosje coriander
  • Bereidingswijze

  • 1
    Zet je grootste (lage) braadpan op het vuur. Verwarm een flinke scheut olijfolie. Fruit de ui in olijfolie in ongeveer 10 minuten zacht, glazig en zoet. Voeg de knoflook, jalapeño peper (gebruik minder als je niet van pittig houdt en laat de jalapeño weg als je voor kinderen kookt), komijnzaad, venkelzaad, gerookte paprika poeder, de zoete aardappel blokjes en steeltjes van het bosje koriander toe. Snijd de venkel doormidden en snijd in halve ringen.
  • 2
    Bak 10 minuten mee. Voeg als het nodig is nog wat extra olijfolie toe. Voeg de gepelde tomaten, 2 eetlepels balsamico azijn en een blikje gepelde tomaten gevuld met water toe.
  • 3
    Laat een half uur met deksel pruttelen. Snijd ondertussen 4 avocado rozen van de avocado’s.
  • 4
    Proef en breng de shakshuka op smaak met peper en zout.
  • 5
    Officieel gaar je de eieren in de shakshuka. Maak 4 holletjes in de shakshuka, breek in elk holletje een ei. Doe de deksel op de pan en gaar de eitjes op middelhoogvuur, in ongeveer 10 minuten. Maar voor een sneller en misschien wel mooier resultaat bak je de eieren apart in een koekenpan. Leg de gebakken eieren op de shakshuka, verkruimel de feta eroverheen.
  • 6
    Strooi er fijngehakte koriander, verse peper en wat citroenrasp overheen.
  • 7
    Serveer je shakshuka met homemade flatbread.