Soufflé met aardappelen en champignons

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Soufflé met aardappelen en champignons
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 grote bloemige aardappelen (300 g)
  • 100 g champignons
  • 1/2 l melk
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 70 g aardappelzetmeel
  • peper en zout
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet de kleine bakvormen in met boter.
  • 2
    Maak de champignons klaar, snij ze fijn en bak ze in een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • 3
    Plaats de geschilde aardappelen in een steelpan en voeg de melk toe.
  • 4
    Breng aan de kook en laat 20 minuten koken.
  • 5
    Voeg de champignons toe en mix tot u een soep krijgt.
  • 6
    Bind alles met de aardappelzetmeel en laat afkoelen.
  • 7
    Voeg daar na 2 eigelen toe.
  • 8
    Klop de 2 eiwitten rustig op en voeg alles voorzichtig toe aan het mengsel.
  • 9
    Verdeel alles over de vier ingevette bakvormen en laat gedurende 8 minuten koken in een op 220 °C voorverwarmde oven en daar na gedurende 5 minuten op 200 °C.
  • 10
    Dien meteen op.