Sinaasappel brownie

VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 minuten Minder dan 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 1 uur Meer dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Sinaasappel brownie
Een feestelijk eind van een prachtige avond. Serveer de brownie in de sinaasappel voor een smaakexplosie. Gemaakt door Colette Dike van Fooddeco.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

120 gram boter
  • 100 gram chocolade
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 75 gram witte suiker
  • 75 gram bruine suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 75 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 grote vellen aluminiumfolie
  • optioneel: poedersuiker, naar smaak
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
  • 2
    Snijd de bovenkant van 4 sinaasappels af en bewaar deze ‘dekseltjes’. Hol de sinaasappels helemaal uit, gebruik het sap en vruchtvlees bijvoorbeeld voor een lekkere smoothie!
  • 3
    Smelt de boter en chocolade au bain-marie, roer goed door en laat het mengsel een beetje afkoelen. Klop de eieren samen met de suiker in ongeveer 5 minuten luchtig. Voeg ook het vanille extract toe. Schenk het chocolade/boter mengsel bij de eieren en roer tot een egaal geheel ontstaat. Voeg nu ook de bloem, cacao, bakpoeder en het zout toe en roer even kort door maar wel zodat alles goed gemengd is en toch luchtig blijft.
  • 4
    Verdeel het browniebeslag over de vier uitgeholde sinaasappels en pak de sinaasappels per stuk in – in een stuk aluminiumfolie. Bak de sinaasappels in een ovenschaal bekleed met bakpapier in ongeveer 1 uur gaar. Iedere oven werkt anders, test daarom of je brownie gaar is door er met een saté prikker in te prikken.
  • 5
    Haal de sinaasappels uit de folie en zet de ‘dekseltjes’ terug op de sinaasappels. Serveer in een mooie schaal of op bordjes en bestrooi ze met wat poedersuiker.
  • 6
    Gemaakt door Colette van Dike van Fooddeco