Shakshuka met paprika-tomatensaus

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Shakshuka met paprika-tomatensaus
Laat u inspireren door de smaken van Turkije met deze eenvoudige maar bevredigende Shakshuka, bestaande uit zacht gepocheerde eieren in een heerlijke paprika- en tomatensaus.
INGREDIЁNTEN
  • Ei
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 3 geplette knoflookteentjes
  • 30 ml olijfolie
  • 5 g gerookte paprikapoeder
  • 50 g boter
  • 200 g verse cherrytomaten
  • 2 blikken tomatenblokjes of ingeblikte cherrytomaten van 400 g
  • 4 grote scharreleieren
  • 15 ml sherryazijn
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Dikke naturel yoghurt (Griekse yoghurt) voor het serveren
  • Waterkers voor het serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Voeg olijfolie toe aan een Le Creuset Signature lage braadpan van 26 cm en bak de knoflookteentjes voorzichtig op middelhoog vuur. Voeg na een minuut gerookte paprikapoeder en boter toe, bak totdat de boter smelt. Voeg de verse cherrytomaten toe en bak 5 minuten tot ze gaar zijn. Haal alle gebakken tomaten uit de pan en houd ze apart voor het serveren. Voeg de twee blikken cherrytomaten toe aan de boter. Vul de blikken voor een kwart met water en en voeg dit water met eventuele resten van het tomatensap aan de pan toe. Laat sudderen en laat 15 minuten verdampen en indikken.
  • 2
    Pocheer ondertussen de eieren naar wens in de 3-laagse RVS hapjespan met pocheerinzet van Le Creuset. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg een scheutje sherryazijn toe. Voeg de gepocheerde eieren toe aan de warme saus en laat ze doorwarmen. Haal de pan van het vuur en lepel de warme eieren en de tomatensaus op borden met yoghurt. Garneer met zoete waterkers en de cherrytomaten met paprikaboter. Serveer met gegrilde ciabatta en breng op smaak met zout en peper.