Runderragout met cheddar-kruidendumplings

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
PORTIES
4-6 4-6
Runderragout met cheddar-kruidendumplings
Comfortfood op zijn best. Deze langzaam gegaarde runderragout met cheddar-kruidendumplings is hartig en vol van smaak, en perfect voor een heerlijke lunch met familie of vrienden.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE RAGOUT
  • 125 gram spek, in blokjes gesneden
  • 1 kg runderstoofvlees in blokjes
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 grote ui, in kleine blokjes gesneden
  • 4 stengels selderij, in kleine blokjes gesneden
  • 3 grote wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 grote aardappelen of pastinaken, in blokjes gesneden
  • 2 el tomatenpasta
  • 300 ml rode wijn
  • 1 liter runder- of kippenbouillon
  • 2 el worcestershiresaus
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • Optioneel 1 el zetmeel
  • 125 g steenchampignons, in plakjes
  • Gehakte peterselie
VOOR DE CHEDDAR-KRUIDENDUMPLINGS
  • 250 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 60 gram geklaarde boter
  • 150 g geraspte cheddarkaas
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels fijngehakte kruiden zoals peterselie, bieslook en/of tijm
  • Bereidingswijze

  • 1
    Begin met het in blokjes snijden van het spek en plaats deze in een Le Creuset Signature Campagnard op middelhoog vuur. Zodra het spek knapperig is, haalt u het uit de pan en zet u het opzij; bewaar de olie/het vet voor het vlees.
  • 2
    Kruid het rundvlees met peper en zout en bak het op hoog vuur in de braadpan met het hete spekvet in porties. Zodra het gaar is, verwijdert u het en zet u het opzij in een kom.
  • 3
    Fruit de ui, selderij en wortelblokjes in dezelfde schaal; voeg indien nodig wat olie toe. Voeg tenslotte de knoflook toe en sauteer deze tot hij doorzichtig is.
  • 4
    Voeg het laurierblad en de tijm toe en roer de tomatenpuree erdoor.
  • 5
    Schenk de rode wijn en worcestershiresaus erbij en breng het geheel aan de kook.
  • 6
    Doe het gebakken rundvlees terug in de braadpan en vul deze met de runderbouillon.
  • 7
    Breng opnieuw aan de kook en laat afgedekt nog 1½ uur op laag vuur doorkoken. Voeg dan de aardappelblokjes toe en laat nog een half uur sudderen.
  • 8
    Verwijder het laurierblad en de takjes tijm. Als de saus van de ragout nog te dun is, roer dan het zetmeel met een beetje koud water erdoor tot een gladde massa. Voeg dan toe aan de saus en breng het geheel aan de kook.
  • 9
    Spatel de fijngesneden champignons en de spekblokjes erdoor.
  • 10
    Begin met het bereiden van de dumplings.
  • 11
    Voor de cheddar-kruidendumplings: Verwarm de oven voor op 180°C/160°C hete lucht/gas op stand 4.
  • 12
    Meng voor de dumplings bloem met bakpoeder, voeg de geklaarde boter in kleine blokjes toe en meng met de bloem. Voeg de geraspte cheddarkaas en melk toe en kneed alles tot een deeg.
  • 13
    Maak 6-8 dumplings van het deeg en verdeel ze in een cirkel op de ragout met wat ruimte tussen iedere dumplings. Bak de dumplings in de voorverwarmde oven zonder deksel ongeveer 30 tot 40 minuten tot ze mooi gebruind en doorbakken zijn.
  • 14
    Bestrooi het geheel met peterselie en serveer.