Roze Sunday met stroopfwafels

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Roze Sunday met stroopfwafels
INGREDIЁNTEN
  • Zuivel
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 250 g aardbeien
  • 4 el poedersuiker
  • 4 grote stroopwafels
  • 4 lleine stroopwafels
  • 160 g witte chocolade, gesmolten
  • Roze glimmende eetbare parels om te versieren
  • 1 l bosvruchten sorbetijs
  • 1 l vanille ijs
  • 1 l aardbeien ijs
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 220°C op hete lucht stand. Maak de aardbeien schoon en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met het poedersuiker en laat ze 15-20 minuten in de oven tot ze glanzen. Let op dat de aardbeien niet te veel vocht verliezen. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en doop de stroopwafels erin en versier ze met de parels. Laat ze in de vriezer goed koelen. Vul vier Le Creuset Metallic kopjes met een bol ijs van iedere smaak. Versier de bekers met de stroopwafels en de geroosterde aardbeien. Giet er wat van de gesmolten witte chocolade overheen. TIP: Met dit recept kun je eindeloos variëren! Kies eens voor wafelrollen of een omgekeerd ijshoorntje. Door te mixen met fruit maak je steeds weer een verrassende traktatie!
  • 2
    TIP:
  • 3
    Met dit recept kun je eindeloos variëren! Kies eens voor wafelrollen of een omgekeerd ijshoorntje. Door te mixen met fruit maak je steeds weer een verrassende traktatie!