Roodroze Kaneelbroodjes met Sinaasappel

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Roodroze Kaneelbroodjes met Sinaasappel
Deze heerlijke kaneelbroodjes zijn het lekkerst warm uit de oven met een geurige citrussiroop en een sterk kopje thee.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 360 g patentbloem
  • 10 g instant gist
  • 45 g suiker
  • Geraspte schil van 1 bloedsinaasappel
  • 8 g zout
  • 160 ml melk
  • 160 ml water
  • 40 ml gesmolten boter
  • 5 ml – 7 ml gemengde roze en rode kleurstof
  • Melk, om mee te bestrijken
Voor de vulling
  • 60 ml boter
  • 60 ml bruine suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl Mixed Spice of Koekkruiden
Voor de siroop
  • 2 bloedsinaasappels of sinaasappels, dun gesneden
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml water
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng de suiker en de geraspte schil in een kom.
  • 2
    Meng de bloem, de gist, de suiker en het zout in de kom van een keukenmachine met een deeghaak. Verwarm de melk en het water tot lauwwarm en voeg de gesmolten boter toe voordat u de kleurstof erdoorheen mengt. Voeg toe aan het bloemmengsel en kneed ongeveer 10 minuten op gemiddelde snelheid tot het deeg glad en elastisch is. Zodra u klaar bent, plaatst u het deeg in een geoliede kom en laat u het ongeveer 45 minuten rijzen tot een dubbele hoeveelheid.
  • 3
    Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht). Voor de vulling laat u de boter smelten. Zodra het deeg verdubbeld is rolt u het uit op een met bloem bestoven oppervlak in een rechthoekige vorm van 3-5 mm dik. Kwast de zachte boter over het deeg en sprenkel over de bruine suiker, kaneel en gemengde kruiden. Rol het deeg op tot één lange worst. Snijd in 14 gelijke rondjes van elk 3 cm. Vet 2 x Le Creuset Heritage Ovenschalen van 26 cm in en verdeel de broodjes gelijkmatig. Leg ze met de spiraalzijde naar boven en maak met een satéprikker een inkeping in het midden van elk broodje. Dek losjes af met een folie, plaats ze op een warme plek en laat 20 minuten rijzen tot een dubbele hoeveelheid.
  • 4
    Na het rijzen bestrijkt u elk broodje met melk. Plaats de broodjes in een voorverwarmde oven en bak in 25 tot 30 minuten gaar. Doe tijdens het bakken het water, de fijne kristalsuiker en de sinaasappelschijfjes in een pan en zet op middelhoog vuur. Roer goed tot de suiker is opgelost. Laat het geheel ongeveer 2 tot 3 minuten koken. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zodra de broodjes goed doorbakken en licht goudbruin van kleur zijn, haal ze uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Bestrijk de broodjes met de sinaasappelsiroop. Serveer warm met de sinaasappelschijfjes.