Romige courgettesoep

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Romige courgettesoep
Deze courgettesoep is licht, smakelijk en makkelijk te bereiden, een favoriet recept voor een snelle lunch.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 ui, gesneden
  • 15 ml olijfolie
  • 600 g courgettes, in stukjes gesneden
  • Courgettelinten van 3 courgettes (gesneden met een dunschiller, besprenkeld met 15 ml olijfolie)
  • 350 g Gournay-kaas of andere zachte roomkaas met knoflook en kruiden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1⁄4 ciabattabrood, in kleine stukken gescheurd
  • 4 teentjes knoflook, ongepeld en grof geplet
  • 15 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Bereidingswijze

  • 1
    Sauteer de uien in een Le Creuset 3-laags roestvrijstalen steelpan van 18 cm met olijfolie tot ze doorschijnend zijn. Voeg de courgettes toe en kook 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de roomkaas erdoor en laat smelten. Als de roomkaas is gesmolten, voegt u de kippenbouillon toe en laat alles 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2
    Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een glad en romig geheel. Verwarm een grillpan van Le Creuset en grill de courgettelinten. Zet deze apart.
  • 3
    Verwarm de oven voor op 200°C om de croutons te maken. Meng de ciabatta-stukjes in een grote kom met knoflook, olijfolie en kruiden. Spreid ze uit op een bakplaat en bak ze 10-15 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • 4
    Lepel de romige soep in kommen en garneer met een royale hoeveelheid gegrilde courgettelinten en knapperige croutons.