Puttanesca met Bloemkool en Sticky Aubergine

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Puttanesca met Bloemkool en Sticky Aubergine
Laat je verrassen door onze smaakvolle puttanesca-saus van het fornuis. Voor een vegetarische optie laat de ansjovis weg.
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Olijfolie
  • 2 aubergines, in blokjes van 3 cm gesneden
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 grote of 2 kleine bloemkolen, in plakken (steaks) of roosjes gesneden
  • 400 g verse Baby Rosa tomaten
  • 500 g verse Roma-tomaten, gehalveerd
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 grote rode ui, geschild en in kleine plakken gesneden
  • 100 g zwarte olijven, ontpit
  • 90 g gemarineerde zongedroogde cherrytomaten uit pot + 50 ml van het sap in de pot
  • 3 oreganotakjes
  • 6-8 stuks ansjovis
  • 50 g kappertjes
  • Knapperige ciabatta om mee te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verhit de olijfolie in de Le Creuset Signature Koekenpan van 28 cm op middelhoog vuur. Bak de aubergines tot ze goudbruin zijn, breng op smaak en haal ze uit de pan en leg ze opzij. Bak de bloemkoolsteaks in wat meer olijfolie tot ze goudbruin zijn, breng op smaak en zet ze opzij.
  • 2
    Sprenkel in dezelfde koekenpan wat meer olijfolie en voeg de tomaten, knoflook, uien, olijven, zongedroogde kerstomaten, het bewaarde sap, oregano en ansjovis toe. Breng op smaak met zwarte peper en een beetje zout, omdat de ansjovis en olijven al zout zijn.
  • 3
    Kook gedurende 20-25 minuten en roer goed door totdat alle groenten zacht zijn en samen een dikke saus vormen. Doe de aubergines en bloemkool met de kappertjes in de warme saus en kook zachtjes op laag vuur totdat de bloemkool gaar is. Serveer warm met knapperige ciabatta.