Pizzadeeg voor Pizza's uit de pan

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
8-10 8-10
Pizzadeeg voor Pizza's uit de pan
Deze Italiaanse klassieker, een favoriet gerecht van over de hele wereld, is een heerlijke maaltijd om te delen met vrienden. Eenvoudig en gemakkelijk te maken, maak uw eigen pizzadeeg en maak deze af met uw favoriete smaken of probeer een paar van onze beproefde klassieke combinaties.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 10 g gist
  • 140 ml lauw water
  • Een snufje zeezout
  • Een snufje suiker
  • 1 el olijfolie
  • 250 g bloem
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verkruimel de gist en los hem op in een kleine kom in lauw water.
  • 2
    Voeg het zout, de suiker en de olijfolie toe en kneed met de bloem tot een homogeen deeg. Laat een nachtje in de koelkast staan.
  • 3
    Breng het deeg de volgende dag op kamertemperatuur gedurende 30 minuten.
  • 4
    Rol het deeg in 8 medium of 12 kleine platte schijven. Warm een grote Le Creuset pan op, voeg wat olijfolie toe aan de pan en leg 3 à 4 deegschijven erin. Voeg naar keuze kruiden toe voor meer smaak. Plaats het deksel op de pan en bak ze gedurende 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zien.
  • 5
    Neem het deksel weg, draai de pizza's om in de pan, beleg ze (zie recept Panpizza: varianten) en bak gedurende 5 à 7 minuten.