Peren met gember gemarineerd in rode wijn

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Peren met gember gemarineerd in rode wijn
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 4 mooie peren
  • 1 liter rode wijn
  • 50g suiker
  • een klein stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 2 kaneelstokjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Schil de peren.
  • 2
    Breng de wijn samen met de suiker, de kaneel en de gember aan de kook en laat vervolgens gedurende ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen totdat u een siroop bekomen hebt.
  • 3
    Leg vervolgens de peren in de stoofpan. Laat ongeveer 20 min op een laag vuur koken en draai de peren om een egale kleur te bekomen van tijd tot tijd om.
  • 4
    Giet af en dien op met een goed gekoelde mousserende wijn.