Vier de overvloed van de zee met deze rijkelijke zeevruchtenrisotto, bezaaid met heerlijke stukken kreeft en koningskrab. De kreeft en krab worden eerst gekookt in de schaal, verrijkt met witte wijn en aromatische venkel, waardoor een geurige visbouillon ontstaat die vervolgens wordt gebruikt om een eenvoudig stijlvolle risotto te maken. De sappige tomaten, verse kruiden en stukken schaaldieren geven de risotto een hartige zomerse smaak.
Hartig, umami porcinipoeder - porcini, ook wel eekhoorntjesbrood, is het geheim van deze overheerlijke short ribs, een smaakvol voorgerecht dat zeker indruk zal maken, maar gemakkelijk van tevoren kan worden gemaakt. De gevulde short ribs worden gestoofd in rode wijn en bouillon tot ze heerlijk mals zijn. Voor het serveren worden ze gegarneerd met een romig mengsel van knoflook en gesauteerde champignons. Serveer de ribs met aardappelpuree, polenta of zelfs zachte gnocchi om optimaal van de porcinisaus te genieten.
De combinatie van pure chocolade en rode wijn zorgt voor een luxueus zachte pot de crème. De basis voor een zijdezachte textuur bestaat uit twee delen: het langzaam inbinden van eigeel met hete room en vervolgens het bakken in de cocottes in water om een zachte, gelijkmatige warmte te bereiken. Dit decadent dessert is de perfecte afsluiter van jouw volgende diner. De pot de crème kan tot twee dagen van tevoren worden bereid, het enige wat je na het diner nog hoeft te doen is een beetje slagroom toevoegen en ervan te genieten.
Deze gevulde schelpen zijn geïnspireerd op het klassieke Romeinse pastagerecht cacio e pepe, met een zijdezachte rijke roomsaus van Pecorino-Romano en zwarte peper. In deze versie worden jumbopastaschelpen eerst gevuld met een ricottamengsel, en vervolgens in een rijke roomsaus gelegd om nog meer in te dikken in een rechthoekige ovenschaal van aardewerk. Serveer met een verse tuinsalade voor een heerlijk eenvoudig en decadent diner van oven tot tafel.
Maak uw lievelingsstoofpotje klaar op uw fornuis of in de oven en laat alle smaken goed tot hun recht komen. Deze ronde pan van gietijzer heeft aflopende randen, een koepelvormige deksel en een gelijkmatige warmteverdeling. U draait uw hand niet meer om voor een eenpansgerecht.
Eigenschappen:
Met onze hittebestendige knop (tot 260°C) heeft u een betere grip, ook als u ovenhandschoenen gebruikt om het deksel op te tillen.
Snelle reiniging: dankzij de lichte geëmailleerde binnenkant is hij eenvoudiger te reinigen.
Geweldige handgrepen: dankzij de grote handgrepen kunt u hem eenvoudig verplaatsen van de kookplaat naar de oven of naar de tafel, zelfs als u ovenhandschoenen aan heeft.
Een echt werkpaard: geschikt voor de oven, kookplaat, inductie of onder de grill.
Heerlijke gerechten: de gietijzeren constructie houdt de warmte vast, zodat het eten gelijkmatig kan bakken en bruinen. Uw overheerlijke creaties blijven bovendien langer warm aan tafel.
Houdt het vocht vast: ons nauwsluitende deksel helpt het vochtgehalte te verhogen en verbetert de smaak, voor perfect bereide gerechten.
Eenvoudig te hanteren: dankzij de stijlvolle en comfortabele handgrepen kan hij veilig worden opgetild.
Materiaal:
Geëmailleerd gietijzer
Garantie:
Levenslange garantie
SKU:
CI1109
Standaardlevering: € 6,90 - levering binnen 1 à 3 werkdagen.
Temperatuurbereik:
-23℃ tot 260℃
Opbergen:
Kan in de vriezer
Voor het eerste gebruik:
Veel plezier met het uitpakken van uw nieuwe aankoop! (En zorg ervoor dat u de etiketten en de verpakking verwijdert.)
Was uw Le Creuset-product met warm water en afwasmiddel, en spoel en droog vervolgens goed af.
Koken:
Bescherm uzelf - gebruik altijd ovenhandschoenen bij het hanteren van warme voorwerpen.
Wij adviseren u om alleen siliconen hulpmiddelen van Le Creuset of houten of hittebestendige plastic hulpmiddelen te gebruiken. Gebruik GEEN messen of metalen keukengerei, omdat dit sporen en krassen op het geëmailleerde oppervlak van het product kan achterlaten.
Gebruik het product op de kookpit met de meest geschikte afmeting - dit zorgt ervoor dat uw voedsel gelijkmatiger gaart en vermindert het risico op beschadiging van de handgrepen en de randen. Dit is vooral belangrijk voor inductiekookplaten: als u een zone met een verkeerde afmeting gebruikt, bestaat het risico dat de kookplaat het product niet 'herkent'.
Koken op gemiddelde of lage temperatuur levert de beste resultaten op - zelfs voor bakken en braden. Laat de pan geleidelijk opwarmen voor heerlijk smakende en gelijkmatig gegaarde gerechten. Als u toch hoog vuur moet gebruiken, verlaag de stand dan zodra de gewenste warmte is bereikt.
Schuif het product nooit over een kookplaat/fornuis met een glazen bovenkant, omdat dit de bodem van het product en het glas kan beschadigen. Til het product in plaats daarvan altijd op.
Schoonmaken:
Wacht tot uw product is afgekoeld voordat u het reinigt.
Veeg eventuele restjes van de bodem en randen van het product. Als er voedsel aangekoekt zit, vul het product dan met warm water en afwasmiddel en laat het 15 tot 20 minuten weken voordat u het op de gebruikelijke manier reinigt.
Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of metalen, agressief schurende of stugge reinigingsdoekjes of borstels op de oppervlakken.
Droog het product na het wassen goed af en bewaar het op een droge plaats.
Grill
Oven
Elektrische kookplaat
Keramische glazen kookplaat
Gaskookplaat
Inductiekookplaat
Combineert uitstekend met
Lepelhouder Ovaal in Aardewerk
15 cm
€ 18,00
Magnetische Onderzetter in Acacia Hout
€ 48,00
Maak uw lievelingsstoofpotje klaar op uw fornuis of in de oven en laat alle smaken goed tot hun recht komen. Deze ronde pan van gietijzer heeft aflopende randen, een koepelvormige deksel en een gelijkmatige warmteverdeling. U draait uw hand niet meer om voor een eenpansgerecht.
Eigenschappen:
Met onze hittebestendige knop (tot 260°C) heeft u een betere grip, ook als u ovenhandschoenen gebruikt om het deksel op te tillen.
Snelle reiniging: dankzij de lichte geëmailleerde binnenkant is hij eenvoudiger te reinigen.
Geweldige handgrepen: dankzij de grote handgrepen kunt u hem eenvoudig verplaatsen van de kookplaat naar de oven of naar de tafel, zelfs als u ovenhandschoenen aan heeft.
Een echt werkpaard: geschikt voor de oven, kookplaat, inductie of onder de grill.
Heerlijke gerechten: de gietijzeren constructie houdt de warmte vast, zodat het eten gelijkmatig kan bakken en bruinen. Uw overheerlijke creaties blijven bovendien langer warm aan tafel.
Houdt het vocht vast: ons nauwsluitende deksel helpt het vochtgehalte te verhogen en verbetert de smaak, voor perfect bereide gerechten.
Eenvoudig te hanteren: dankzij de stijlvolle en comfortabele handgrepen kan hij veilig worden opgetild.
Materiaal:
Geëmailleerd gietijzer
Garantie:
Levenslange garantie
SKU:
CI1109
Standaardlevering: € 6,90 - levering binnen 1 à 3 werkdagen.
Temperatuurbereik:
-23℃ tot 260℃
Opbergen:
Kan in de vriezer
Voor het eerste gebruik:
Veel plezier met het uitpakken van uw nieuwe aankoop! (En zorg ervoor dat u de etiketten en de verpakking verwijdert.)
Was uw Le Creuset-product met warm water en afwasmiddel, en spoel en droog vervolgens goed af.
Koken:
Bescherm uzelf - gebruik altijd ovenhandschoenen bij het hanteren van warme voorwerpen.
Wij adviseren u om alleen siliconen hulpmiddelen van Le Creuset of houten of hittebestendige plastic hulpmiddelen te gebruiken. Gebruik GEEN messen of metalen keukengerei, omdat dit sporen en krassen op het geëmailleerde oppervlak van het product kan achterlaten.
Gebruik het product op de kookpit met de meest geschikte afmeting - dit zorgt ervoor dat uw voedsel gelijkmatiger gaart en vermindert het risico op beschadiging van de handgrepen en de randen. Dit is vooral belangrijk voor inductiekookplaten: als u een zone met een verkeerde afmeting gebruikt, bestaat het risico dat de kookplaat het product niet 'herkent'.
Koken op gemiddelde of lage temperatuur levert de beste resultaten op - zelfs voor bakken en braden. Laat de pan geleidelijk opwarmen voor heerlijk smakende en gelijkmatig gegaarde gerechten. Als u toch hoog vuur moet gebruiken, verlaag de stand dan zodra de gewenste warmte is bereikt.
Schuif het product nooit over een kookplaat/fornuis met een glazen bovenkant, omdat dit de bodem van het product en het glas kan beschadigen. Til het product in plaats daarvan altijd op.
Schoonmaken:
Wacht tot uw product is afgekoeld voordat u het reinigt.
Veeg eventuele restjes van de bodem en randen van het product. Als er voedsel aangekoekt zit, vul het product dan met warm water en afwasmiddel en laat het 15 tot 20 minuten weken voordat u het op de gebruikelijke manier reinigt.
Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of metalen, agressief schurende of stugge reinigingsdoekjes of borstels op de oppervlakken.
Droog het product na het wassen goed af en bewaar het op een droge plaats.
Bezorging: € 6,90
Gratis bezorging bij bestellingen vanaf € 50.
Hoe lang is de levertijd?
We bezorgen uw bestelling normaal gesproken binnen 2 tot 4 werkdagen vanaf het moment dat wij uw bestelling ontvangen hebben. Hierbij zijn zaterdagen, zondagen en feestdagen niet inbegrepen.
Alle bestellingen geplaatst op www.lecreuset.nl worden verwerkt en geleverd door UPS of DPD.