Overheerlijke Gebakken Chocoladetaart

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
+10 +10
Overheerlijke Gebakken Chocoladetaart
Chocoladetaart is het ultieme en favoriete dessert van velen! Snijd in heerlijke taartpunten en serveer met lichtzure bessen om de chocolade te contrasteren.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor het deeg
  • 250 g ongezouten boter, koud en in blokjes
  • 200 g gezeefd poedersuiker
  • 4 eidooiers van scharreleieren
  • 500 g patentbloem of zelfrijzend bakmeel
  • 60 ml koud water
Voor de vulling
  • 80 g ongezouten boter
  • 300 g pure chocolade 70%
  • Een snufje zeezout
  • 112 g hoogwaardig cacaopoeder, gezeefd
  • 8 grote scharreleieren
  • 400 g fijne kristalsuiker
  • 120 g suikersiroop
  • 140 g zure room
Voor erbij
  • Verse bessen en kersen
  • IJs (optioneel)
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • 2
    Om het zoete gebak te maken, doet u de boter en suiker in een keukenmachine en mengt u het geheel tot een romige massa. Voeg de eidooiers toe en meng tot een glad geheel. Voeg de bloem toe, meng tot fijne kruimels en voeg vervolgens het water toe. Meng het geheel een paar seconden tot het deeg een bal vormt. Verwijder uit de keukenmachine en kneed voorzichtig tot een glad deeg. Wikkel het deeg in aluminiumfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  • 3
    Vet een Le Creuset Geribbelde Taartvorm van 28 cm licht in. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het werkoppervlak lichtjes met wat bloem. Rol het deeg uit tot het ½ cm dikte. Druk het deeg goed in de taartvorm voor een glad geheel. Snijd het overtollige deeg weg en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg een stuk bakpapier over de taartbodem en vul met bakbonen (droge rijst of gedroogde bonen kunnen dienen als alternatief). Zet 30 minuten in de koelkast. Laat de taart gedurende 40 minuten blind bakken. Verwijder na 40 minuten de bonen en het bakpapier en bak nog eens 20 minuten tot de taartbodem licht goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • 4
    Verwam de oven voor op 160°C hetelucht. Doe de boter, chocolade en een snufje zeezout in een hittebestendige kom en plaats de kom in een pan met sudderend water (au bain-marie) om de vulling te maken. Zeef het cacaopoeder erdoorheen. Laat alles langzaam smelten en roer af en toe tot het geheel goed gemengd is. Klop de eieren en suiker met een garde in een aparte kom tot deze licht van kleur en een romig geheel zijn. Voeg vervolgens de suikersiroop en zure room toe. Klop tot alles goed gemengd is. Klop daarna het chocolademengsel door de eieren. Giet dit bovenop de afgekoelde taartbodem en bak in 50 minuten gaar. Haal uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat u het serveert. Serveer met verse bessen en ijs (optioneel).