![Mosselen gestoomd op een bedje van algen](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwf10498db/images/recipe/HD_PNG_LC_20200615_FR_RC_CI_r0000000001138_FRE.png)
INGREDIЁNTEN
- Zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 3 liter mosselen uit de mosselput
- 2 repen gedroogde Bretonse kombu
- 2 sjalotten
- 15 cl droge witte wijn
- 15 g boter
- Zout
- Versgemalen peper
-
Bereidingswijze
-
1Laat de repen kombu weken in een slakom met koud water.
-
2Krab de mosselen zorgvuldig af en was ze in ruim water.
-
3Verwijder de geopende of gebroken mosselen. Zet koel weg.
-
4Snipper de sjalotten fijn.
-
5Leg de algen op de bodem van de braad-/stoofpan. Voeg de fijngesneden sjalotten en de boter toe, giet er de witte wijn bij en laat 2 min opwarmen. Voeg de mosselen toe en wat versgemalen peper. Laat 6 à 8 min koken op een hoog vuur en dien onmiddellijk op.