Mosselen gestoomd op een bedje van algen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Mosselen gestoomd op een bedje van algen
INGREDIЁNTEN
  • Zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 3 liter mosselen uit de mosselput
  • 2 repen gedroogde Bretonse kombu
  • 2 sjalotten
  • 15 cl droge witte wijn
  • 15 g boter
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Laat de repen kombu weken in een slakom met koud water.
  • 2
    Krab de mosselen zorgvuldig af en was ze in ruim water.
  • 3
    Verwijder de geopende of gebroken mosselen. Zet koel weg.
  • 4
    Snipper de sjalotten fijn.
  • 5
    Leg de algen op de bodem van de braad-/stoofpan. Voeg de fijngesneden sjalotten en de boter toe, giet er de witte wijn bij en laat 2 min opwarmen. Voeg de mosselen toe en wat versgemalen peper. Laat 6 à 8 min koken op een hoog vuur en dien onmiddellijk op.